![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jakby ktoś się nudził to zagadka do rozwikłania (jedno rozwiązanie znalazłem, nie chce na razie sugerować nic, a może komuś się uda inne rozwiązanie odnaleźć). Problem polega na tym by nałożyć listę z odnośnikami na listę z obrazkami PRZYKŁAD w FF i podobnych działa ale Opera i IE>=8 ma problemy gdyż obrazki zawsze przysłaniają linki. Być może coś źle z z-indexami kombinuje ale jakoś po różnych próbach brak efektów.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na openSuse na operze 10.61 wszystko w porządku z tym wyjątkiem, że brak "wypełnienia"... jeśli nie chcesz dawać jakiegoś koloru [a na bank nie chcesz próbując uzyskać ten efekt] to daj tło jedno pikselowe przezroczystego gif'a powtarzającego się... - to, że działa wystarczy najechać myszką na obramowanie... choć swoją drogą trochę inaczej sam bym to zakrywał - ale to mało ważne gdyż tu problemem jest brak "wypełnienia"
Ten post edytował zegarek84 7.10.2010, 10:29:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie tylko dlaczego nie chce to działać w Operze tak jak w FF itp to tak jakby Opera nie poprawnie obsługiwała display:block odnoszący się do odnośników. Bo z tym wypełnieniem to wiem właśnie. Ale i tak dzięki bo ja to wstawiałem przezroczystego gifa a skoro mówisz, że z wypełnionym tłem działa to jeszcze lepiej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:02 |