![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem sobie prosty formularz, wysyłający 3 zmienne do pliku bez przeładowania strony (w tym celu użyłem jquery). Na rzecz testów zrobiłem to w oddzielnych plikach php i wszystko działa tak jak chciałem, jednak po wklejeniu już całości do szablonu w smarty (pliku .tpl) formularz nie działa (Przycisk nie reaguje na wciskanie). Proszę o jakieś sugestie co mogłem zrobić źle? Kod formularza:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w szablonach smarty nie mozna od tak uzywac { oraz }
Musisz wziasc to w {literal} - wiecej info w manualu smartyiego |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w szablonach smarty nie mozna od tak uzywac { oraz } Musisz wziasc to w {literal} - wiecej info w manualu smartyiego Zapomniałem o tym wspomnieć.. Tak też zrobiłem cały javascript objąłem tymi znacznikami w ten sposób: ale dalej nic z tego. Jquery mam w wersji v1.4.2 Edit: komentarz z Firebuga Próbowałem już na różne sposoby, ale jakoś nie mogę sobie poradzić z tym problemem tak jakby skrypt wcale nie jest widziany, a żeby całą wykonywaną funkcje w jquery przepisać do zdarzenia onClick to jak to wyglądało? I czy jest w ogóle taka możliwość? Zauważyłem że mój skrypt działa poprawnie w smarty, ale tylko wtedy gdy bezpośrednio przed div'em korzystającym z niego podam javascripty czyli coś w stylu: tylko że muszę właśnie dwukrotnie deklarować jQery, a to chyba nie za dobrze? Ponadto odkryłem, że za takie działanie musi być odpowiedzialny ten javascript, który musi znajdować się za jquery w sekcji head, aby inne części strony działały prawidłowo:
Może coś "nadpisuje" w oryginalnym jquery? Mógłby ktoś spróbować go z edytować? Ten post edytował favik 4.10.2010, 11:51:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 12:53 |