![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Potrzebuje zrobić pole do zliczenia kliknięć przy użyciu różnych metod wyświetlania reklam. (Takie osobiste statystyki kliknięć) I powstaje problem, jak to zrobić gdy reklama jest w pliku swf?
Pierwsza opcja java script: Próbując zrobić to w javascripcie chciałem nałożyć na reklamę diva, który przy przytrzymaniu na nim przyciska myszy ukrywał diva i dodawał mi do bazy kliknięcie, po czym po zwolnieniu robił by to co chce reklama. Druga opcja Flash: Ale problem wystąpił przy ładowaniu html'a, bo po prostu nie da się załadować strony orginalnej ze stylami, javascriptami w pliku .swf. Jakieś pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
flash może ładować flasha to raz a dwa to reklamodawcy powinn dostosować się do Twoich wymogów - czyli np tworzyć linki odsyłające w odpowiednim formacie, pozwalać na wstrzyknięie danych przez javascript lub pobierać adres/parametr do linku z adresu/parametrów animacji
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No niby tak, ale kody od reklam niekiedy są generowane przez iframe lub script, czego wynikiem są flashe.
Cytat czyli np tworzyć linki odsyłające w odpowiednim formacie, pozwalać na wstrzyknięie danych przez javascript lub pobierać adres/parametr do linku z adresu/parametrów animacji No właśnie każdy rodzaj reklamy jest inny, zależy która się wylosuje. Po prostu trzeba zrobić tą nakładką, bo inaczej trzeba by było każdy sposób wyświetlenia analizować i wprowadzać poprawki (warunki), a używając jej kody stały by się nie jako uniwersalne w sumie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No niby tak, ale kody od reklam niekiedy są generowane przez iframe lub script, czego wynikiem są flashe. pojęcia nie mam co chciałeś przez to powiedzieć dlatego się z tym nie zgadzam. Cytat No właśnie każdy rodzaj reklamy jest inny, zależy która się wylosuje. Po prostu trzeba zrobić tą nakładką, bo inaczej trzeba by było każdy sposób wyświetlenia analizować i wprowadzać poprawki (warunki), a używając jej kody stały by się nie jako uniwersalne w sumie. reklamy na loterii wygrywasz? chyba powinieneś doprecyzować choćby to co to za reklamy i skąd je bierzesz (dostajesz od pośrednika/domu mediowego w stylu IDM czy sam sprzedajesz) bo tak to sobie możemy o pogodzie równie dobrze porozmawiać
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
reklamy na loterii wygrywasz? chyba powinieneś doprecyzować choćby to co to za reklamy i skąd je bierzesz (dostajesz od pośrednika/domu mediowego w stylu IDM czy sam sprzedajesz) bo tak to sobie możemy o pogodzie równie dobrze porozmawiać Pośrednik i po prostu chce się nie jako wpiąć, jakkolwiek to brzmi ![]() ![]() pojęcia nie mam co chciałeś przez to powiedzieć dlatego się z tym nie zgadzam. Chodziło mi o to że mam 2 typy (jedna generuje się przez iframe a druga przes JS) i po prostu chciałem jedną rzeczą załatwić wszystko. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2010 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że kolega ma reklamy z Google, i chce zliczać z nich kliknięcia, łamiąc przy okazji regulamin Google.
To co chcesz zrobić jest niewykonalne. Próbowałem coś takiego robić, ale nie wyszło ;/ Ale jak chcesz to próbuj ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat To co chcesz zrobić jest niewykonalne. Próbowałem coś takiego robić, ale nie wyszło ;/ nie ma rzeczy niemożliwych Cytat Pośrednik i po prostu chce się nie jako wpiąć, jakkolwiek to brzmi ![]() ![]() mogę tylko powiedzieć że Cytat Chodzi o to, że kolega ma reklamy z Google, i chce zliczać z nich kliknięcia, łamiąc przy okazji regulamin Google. jest prawdą nawet jeśli nie jest to google.Cytat Chodziło mi o to że mam 2 typy (jedna generuje się przez iframe a druga przes JS) i po prostu chciałem jedną rzeczą załatwić wszystko. jak coś jest do wszystkiego to jest do niczegonajprostszy sposób - zgłoś się do swojego reklamodawcy -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:48 |