![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Na mojej stronie w starszych przeglądarkach między logo a menu robi się dziwny odstęp. Okrojoną wersję pustą praktycznie zamieszczam tu: rafalew.cba.pl pod normalnymi przeglądarkami nie widać problemu, więc pod linkiem "coś" zamieszczam zdjęcie jak to się rozjeżdża, np. pod ie6. Zamieszczam kod index.html
style.css
menu_style.css
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Ten post edytował rafalew 28.09.2010, 19:38:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz tak pozycjonować elementów na stronie. Spróbuj pousuwać wszystkie position i odległości i od nowa to napisać. Bo masz nagle absolute, później w tym samym divie chyba relative. Sam aż się pogubiłem. A jak wyskakuje reklama to wtedy ten absolute się przesuwa względem reklamy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki, zastosowałem się do rady i dużo rozwiązałem. Zostal jednak nowy problem, który opisałem edytując główny post. Edytowałem tez indeks, style i menu_style wrzucając nowy kod.
Proszę o dalszą pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod można by było skrócić pewnie 5krotnie ;p
Chwilowo możesz zrobić FIX dla IE6 i dać ul.menu { margin: -7px auto; } zamiast Twojego ul.menu { margin: 0 auto; } Ale to nie o to chodzi. Coś tam jest nie tak w kodzie. A ciężko mi się testuje pod IE6. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, rada pomogła. Wszystko działa jak trzeba. Niemniej jakbyś miał jakieś uwagi, co do strony, co należałoby przerobić chętnie się zastosuję.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:36 |