![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś zachciałby napisać dla mnie formularz, który wysyłałby do mnie e-mail z wpisanymi danymi? Może ktoś hobbystycznie zajmuje się pisaniem formularzy...?
Sama się z tym męczę już trzeci dzień, a nie mogę osiągnąć zamierzonego efektu =\ Narazie udało mi się stworzyć prosty formularz, ale to nie jest to czego potrzebuję. Jeśli jest ktoś chętny to podam co powinien zawierać ten formularz.
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz co juz masz a pomyslimy co da sie z tym zrobic
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
html -> form
php -> $_POST -> mail() Napisz co chcesz mieć w tym formularzu, jeśli to nie jakieś cuda na kiju to się z palca napisze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , akurat wychodzę za 2 h z pracy to się pośpiesz (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak... ściągnęłam jakiś prosty formularz kontaktowy z tej strony http://websta.pl/download/php-formularz-ko...wysylania-maili
Próbowałam go edytować, ale nie idzie ^^'' Chciałabym żeby formularz był bardziej zaawansowany. Gram w pewną grę mmorpg i jestem tam leder'em jednego z klanów. Chciałabym stworzyć taki formularz, że każdy kto zechciałby do nas dołączyć mógł wysłać swoje zgłoszenie przez oto taki formularz. Schemat formularza miałby być następujący: IGN (tzn nick i to pole musi być obowiązkowe, min 3 znaki): Element (obowiązkowe pole wyboru z tylko jedną możliwą opcją): - Earth - Fire - Water - Wind Job (obowiązkowe pole wyboru z tylko jedną możliwą opcją): - Killer - Warrior - Knight - Wit - Priest - Seer LVL (obowiązkowe, tak żeby można było wpisywać tylko cyfy i max liczba cyfr to 3): Country (obiwiązkowe, min 3 znaki): Pytanie 1 (pytań jeszcze nie wymyśliłam, ale powiedzmy, że będzię to linijka textu na odpowiedź i obowiązkowe pole): Pytanie 2 (obowiązkowe pole): Pytanie 3 (obowiązkowe pole): Message (kilka linijek textu i pole nieobowiązkowe): I żeby oto taki formularz wysłał się do mnie na e-mail no i by na dać temu jakiś ładny wygląd =3 Będę widzięczna za pomoc! <3 Ten post edytował Marion 25.09.2010, 16:53:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś też grałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i też potrzebowaliśmy formularz zgłoszeń, więc ten co kiedyś zrobiłem dostosowałem do Twoich wymagań.
Plik możesz pobrać z http://gist.github.com/597327 Wymagania: - PHP >= 5 - włączona funkcja mail() na serwerze - zmień adres e-mail na Twój w wierszu 92 Nad wyglądem sama popracuj, powodzenia w grze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odp ^^
Utworzyłam plik form.php i wkleiłam twój kod, wypełniłam dane i e-mail doszedł, ale bez danych o.O (IMG:http://img138.imageshack.us/img138/4145/mailtt.jpg) Coś pewnie nie tak zrobiłam (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to ja zrobiłem błąd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , nie testowałem po zapisaniu
W wierszu 88 zamiast: ma być: |
|
|
![]()
|
|
Działa, działa! Prawie.
Dochodzą dane poza message IGN:Talmidah ELEMENT:Earth JOB:Warrior LVL:134 Q1:Moja odp Q2:nie mam pojecia Q3:haha MESSAGE:q3 Tam gdzie powinna być wiadomość jest q3 o.O
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, tak to jest jak się nie testuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
W wierszu 91 zamiast:
ma być:
|
|
|
![]()
|
|
Działa! Jesteś wielki. Nie zawacham się użyć stwierdzenia - boski (IMG:style_emoticons/default/Rkingsmiley.png)
Dziękuję za pomoc ^^ Powinnam Cię zalinkować pod tym formularzem. Jak chcesz link do swojej strony czy mail'a to mi napisz. Dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 03:00 |