![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wczoraj próbowałem wgrać sobie skrypt o nazwie: jCarousel - http://sorgalla.com/jcarousel/
Mój kod wygląda tak:
Jak to wygląda w praktyce można sprawdzić na moim forum www.E-REKINY.PL I teraz pytania: - czy obrazki jakie będę chciał do tego wstawić muszą mieć takie same wymiary jak budki przy insalacji, - jak zrobić aby miedzy obrazkami była przerwa, - no i jak ten cały script rozszerzyć na szerokość mojego forum, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) nie
2) margin:0 5px; dla li 3) przejżeć /skins/tango/skin.css i odpowiednio wyedytować |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmmm.... niestety nie pomogło to w rozdzieleniu obrazków (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) :
|
|
|
![]()
|
|
bo to jednak trochę zależy także od Twojego cssa. Spróbuj na siłę:
albo zamiast margin użyj padding, możliwe że jcarousel gdzieś tam w stylach albo w js sobie marginami operuje i przez to ich definicja jest olewana |
|
|
![]()
|
|
No i dalej nic kurde ;/
A w /skins/tango/skin.css jak to znaleźć bo nic mi końcówkami li nie znajduje (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
bo i nie musi - sprawdź sobie jaką klasę dostaje li prawdopodobnie będzie to jcarousel-item albo cos w tym stylu - możesz to sprawdzić korzystając z narzędzia "wyświetl informacje o elemencie" będącego częścią dodatku webdeveloper toolbar dla firefoxa albo z firebuga przez inspektor obiektów
|
|
|
![]()
|
|
Do devnul bo zablokował pw (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) 1. Ok 2. Sory (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) 3. Nie pomyślałem 4. Zamieniłem to margin na padding ale nic to nie dało - wiec jak to rozwiązuje sprawę sprawdzałeś ? 5. Jak przecież nie wysyłałem żadnego e-maila do ciebie ? Sprawdzałem tylko stronkę z twojego profilu na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 6. To ostatnia PW będę pisał w temacie ;] ======================================== Więc może podam tutaj kod z pliku skin.css może ktoś mi teraz powie gdzie co trzeba z edytować bo wcześniejsze zamiany margin:0 5px !important | margin:0 5px | padding:0 5px !important = nie śmigają
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 08:40 |