![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na początku przyznam, że jestem zielony w SVNie. Postawiłem Apache na Ubuntu w sieci wewnętrznej z modułem SVN i jak na razie korzystam z niego wyłącznie do wersjonowania. Chciałbym, aby wersje które 'commituję' były automatycznie widoczne na serwerze jako normalne aplikacje dostępne przez przeglądarkę. Czy to jest w ogóle możliwe (bo z tego co wiem, SVN nie przetrzymuje kompletnych plików, tylko same zmiany) i jak tego dokonać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Serwer zewnętrzny musiałby te zmiany zaciągnąć. A nie zaciągnie ich jeżeli twój SVN jest w sieci wewnętrznej. Dodatkowo automatyczna aktualizacje plików możesz zrobić chyba dzieki SVN HOOKS
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić skrypt, który po update przekopiuje pliki. http://dtbaker.com.au/random-bits/svn-post...e-php-code.html
Ewentualnie możesz też równorzędnie pracować na ftp, i po zapisaniu zmian robić synchronizację katalogu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 15:19 |