![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziś testowo odpaliliśmy drugą wersję serwisu anochat: http://nowy.anochat.pl
Wydaje się że wszystko działa ale czekam na Wasze zdanie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skrypt jest podatny na banalny XSS....
No i nie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Musze mieć kamerę by działało? Bez tego ani rusz? Uzytkownicy online: -31 ja nie chcę być minusem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
po wpisaniu w szukajke w miasto czegokolwiek dostaje:
Cytat Notice: Undefined variable: country in /home/www/new.anochat.com/pages/search.php on line 27 ps: czy naprawdę ciezko zrobic, by po wpisaniu '" nie pojawiało sie \'\" ? no ale takie bledy: Cytat Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/new.anochat.com/pages/profile.php on line 21 to juz lekka przesada (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdzilem - skrypt nie jest podatny na atak xss (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
to drobne bledy sa - poprawione juz |
|
|
![]()
|
|
Cytat Sprawdzilem - skrypt nie jest podatny na atak xss Ale zart się ciebie trzyma....albo wogole nie sprawdzales - a to źle tobie wróży (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) http://nowy.anochat.pl/?p=profile&id=P...9;%3C/script%3E i wiele innych miejsc, których poszukaj juz sam Cytat to drobne bledy sa - poprawione juz ty chyba dzialasz na wersji innej, bo w tej co dales linka to dales one są. Drobne powiadasz?
|
|
|
![]()
|
|
gdzie je widzisz?
a ten atak to przeprowadz i powiedz jakie rezultaty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na SQLi chyba też jest podatny
Cytat Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/new.anochat.com/pages/profile.php on line 22 http://nowy.anochat.pl/?p=profile&id=%27 |
|
|
![]()
|
|
no podalem ci linka z banalnym atakiem - powiódł się. Teraz widzę łaskawie go poprawiłeś, więc mądrego udajesz (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Tylko widzisz, poprawiłeś tylko to jedno miejsce co ci linka podałem. Resztę musisz poszukać już sam bo jeszcze tych miejsc jest parę. |
|
|
![]()
|
|
Teraz widzę łaskawie go poprawiłeś, więc mądrego udajesz (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Tu to był zbieg wydarzeń - w tym samym czasie to robiliśmy z tego co wiem taki atak to niebezpieczny zbytnio nie jest... |
|
|
![]()
|
|
Cytat z tego co wiem taki atak to niebezpieczny zbytnio nie jest... No tak, wyswietlenie alerta niebezpieczne nie jest... ale jesli twoj skrypt jest podatny na ten atak, to juz daje furtkę na masę innych przy wykorzystaniu tej luki. Wiec idź poczytaj o atakach XSS, poszukaj dziur w swoim skrypcie, których jeszcze kilka jest, a potem wypij cherbatę za moje zdrowie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
spoko
ataki przerobione teraz może coś innego jest fe? czekam na więcej czyli ze nikt nie ma zastrzeżeń? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co jeśli ktoś nie ma włączonego JS? powinny być linki zastępcze etc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co jeśli ktoś nie ma włączonego JS? powinny być linki zastępcze etc. i nie zapomnieć o ie6 ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:07 |