![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
hm.... ale myslisz nad co robisz czy nie?
Jesli jest DODAJ to ustawiasz $k Jesli nie ma DODAJ to wyswietlasz $k Masz dwie sprzeczne rzeczy wiec nic dziwnego ze ci nie dziala. Jak jest DODAJ to ustawisz $k ale go nie wyswietlisz - wiec nie wyswietla Jak nie ma DODAJ to wyswietlasz $k ale go nie ustawiasz - wiec tez go nie wyswietla bo nie ustawiles |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz dwie przeciwnosci, wiec nie dziala
Ten post edytował krispak 10.09.2010, 08:32:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm...
Chodzi o to, że na początku zawsze zmienna dodaj nie jest ustawiona wtedy skrypt wyświetla tabelki tam sobie wpisuje dane, wykonuje obliczenia i ustawiam $k. Jak klikam dodaj to zmienna ma zostać dodana do bazy, ale wszystko dzieje się w tym samym pliku (<input type='submit' class='buttonlog' name='dodaj' value=' Dodaj ' />) i poprostu przy drugim odświeżeniu już nie chce żeby mi drukowało tą tabele i znowu robiło te obliczenia tylko dodało dane i coś wypisało, czyli żeby się wykonała tylko 2 część. W takim razie jak przekazać tą zmienną dalej, ale żeby mi już tego początku nie wyświetlało tylko wykonywało dodawanie do bazy ? |
|
|
![]()
|
|
Po kazdym ponownym wykonaniu skryptu zmiennej znikają.
Jeśli chcesz pamiętać zmienne pomiędzy kolejnymi wywołaniami, to musisz je zapisać np. w sesji |
|
|
![]()
|
|
Jak klikam 'dodaj' i skrypt sie odświeża to zmienne się zapamiętują,
tylko nie mogę ich użyć tam gdzie chce. Nie chciałbym kombinować z sesjami. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie chciałbym kombinować z sesjami. To pozostaje ci baza, pliki, ciasteczka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sesje najwygodniejsze i naprawde nie ma zadnego kombinowania. Może źle opisałeś problem. W każdym bądź razie wyjasniam ci jeszcze raz: zmienne są tracone pomiędzy wywołaniami pliku php |
|
|
![]()
|
|
Zapomniałem dodać, że to jest formularz, dlatego mam przy odświeżaniu te zmienne dalej.
W każdym razie w 1 pliku nie umiałem tego zrobić ale w 3 za pomocą różnych form action się udało! Szkoda, że nie umiem tego zmieścić w 1 skrypcie, no ale co zrobić, ważne, że działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 20:20 |