![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wstawiam kod mojego skryptu: (działa poprawnie, zaokrągla podane wartości z przecinkami dając wynik w liczbach całkowitych)
Chcialbym aby skrypt obliczał mi nie tylko ilosc*cena=liczba ale i ilosc*cena*0.007=liczba I tu już niestety wyniku mi nie zaokrągla. 0.007 to taki mój współczynnik. Chcialbym otrzymywać zaokrąglaną wartość do całości w górę. Np. więc 1,2=2 Proszę o pomoc. Ktoś ma pomysł jak to naprawić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że w przypadku ilosc*cena+0.007 ma się zaokrągląc w górę w każdym przypadku (1.001 => 2) ? Jeżeli o to chodzi, to użyj funkcji Math.ceil().
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Zamieniłem funkcje.
Podaję kod:
Niestety otrzymuję wynik w postaci: (obrazek) ![]() Coś robię nie tak... czy mógłbyś ewentualnie poprawić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co Ci tu
dzielenie przez 100 ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez liczba dalej ma taka sama wartosc, poza tym jesli chcesz to zaokraglic musisz dac calosc w nawiasie, czyli:
|
|
|
![]()
|
|
Witam. Niestety koledzy dalej nie zaokrągla
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Niestety koledzy dalej nie zaokrągla ![]()
a co to jest lol..... zaokraglanie dziala tylko ty nie pokazujesz wyniku i wogole po co ci to
tutaj masz calosc
Ten post edytował wiiir 6.09.2010, 14:16:50 |
|
|
![]()
|
|
wiiir - dziękuję CI baardzo!
![]() ![]() Bardzo mi sie to przyda... zapewne nie tylko mi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:28 |