![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć strona wygląda mniej więcej tak
div top div naglowek div tresc div stopka i css: html, body { background-color: #fff; color: #000; margin: 0 0 0 0; padding: 0; } #KONTENER { width: 300px; float: center; border-style: double; } #NAGLOWEK { background-color: chocolate; text-align: center; font-size: 24px; border-bottom-style: double; font-weight: bold; } #TRESC { float: left; text-align: center; overflow: hidden; background-color: #fff; } #STOPKA { clear: both; background-color: chocolate; border-top-style: double; text-align: center; color: white; } Wpisuję w każdym możliwym miejscu te width i na różne sposoby - raz podaje wartość w px raz w % i za każdym razem ten sam efekt: strona rozciągnięta od lewej do prawej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz do normalnie, umieść kody w znacznikach code i napisz konkretniej o co ci chodzi.
w celu robienia stron z CSS musisz nadawac divom klasy, np Kod <div class="tresc"></div> dzięki temu w pliku CSS możesz odnieść się do tego tak: Kod .tresc { width: 500px; background-color: #ffffff } Wtedy jak nadasz długość najbardziej zewnętrznemu divovi (obejmującego inne divy) wszystko będzie ci działać. Ten post edytował Mostrom 5.09.2010, 16:03:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to mam, nadaje divom id, wychodzi chyba na to samo;)
Konkretnie o to chodzi, że nie panuję nad CSS, zmieniam "width" w różnorakiej kombinacji i się nic nie dzieje. Oszczędzając prostych (podobnie jak ta wyżej) podpowiedzi: tak odświeżałem, zarówno stronę jak i pliki etc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dziwne bo takie elementarne rzeczy powinny wychodzić...
tutaj masz przykład.. wszystko wychodzi http://jsfiddle.net/ahhL9/ |
|
|
![]()
|
|
hmm dzięki wielkie, może to coś z serwerem w takim razie, bo mam bardzo podobnie.
Będę szukał dziury gdzie indziej zatem;) Dzięki |
|
|
![]()
|
|
A może masz podaną złą ścieżkę do pliku CSS?
![]() |
|
|
![]()
|
|
dobra dobra, sam plik działa, tylko ta jedna właśność już średnio.
Zauważyłem, że jak coś zmieniam, odpalam stronę i muszę przynajmniej raz odświeżyć ją, więc może coś z tym związane;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do twojego kodu to nie ma czegoś takiego jak "float:center" (przynajmniej mi nie wiadomo), że strona Ci się rozsypywała to myślę ze dla tego że nie dodałeś reszty elementów w swój "kontener". Nad resztą kodu nie zastanawiałem się zobacz czy działa.
Twój kod lekko zmieniony w "kontener" i wycentrowany. a w css:
|
|
|
![]()
|
|
Zadziałało, aczkolwiek robiąc więcej mam wrażenie, że wprowadzam jakieś modyfikacje, zaskakują, chce wrócić do poprzednich i już coś nie działa... no dobra dzięki wielkie, najwyraźniej nieład w kodzie jest głównym problemem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:50 |