|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam. stworzylem skrypt, ktory wyswietla wpisy po 10 na stronie. zrobilo mi sie tego 15 stron. kiedys bedzie 50 i sie nie zmiesci w jednym wierszu. aktualnie wyswietla sie to tak:
Kod 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 za wyswietlanie podstron odpowiada kod: Kod $SQL = "SELECT * FROM `post` ORDER BY `ID` DESC"; $RESULT = mysql_query($SQL) or die (mysql_error); //wczytanie wszystkich postow i sumowanie ich. nie testowalem bo robilem na szybko, ale chyba $numberOfPages = mysql_num_rows($RESULT) daloby ten sam efekt. mam racje? if(mysql_num_rows($RESULT) > 0 ){ while($read = mysql_fetch_object($RESULT)){ $postStatus = $read->postStatus; if($postStatus == 2) $numberOfNews++; if($numberOfNews%10==0 && $numberOfNews!=0) $numberOfPages++; }; }; // tutaj nastepuje wyswietlenie strony pierwszej, ktora bedzie sie zawsze wyswietlala w tym miejscu echo "<a class=\"numberPages\" href=\"index.php?page=1\">1</a>"; for($numberOfPage=2;$numberOfPage<=$numberOfPages-1;$numberOfPage++) echo "<a class=\"numberPages\" href=\"index.php?page=$numberOfPage\">$numberOfPage</a>"; //tutaj wyswietlana jest ostatnia strona, ktora jest zmienna i zalezna od ilosci postow echo "<a class=\"numberPages\" href=\"index.php?page=$numberOfPages\">$numberOfPages</a>" no wiec chcialbym zeby wyswietlalo sie tak: Kod 1..4 5 6 7 8 9 10 11..15 prosze o pomoc. pozdrawiam, Tomek |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
na forum jest do tego skrypt
LINK a jak chcesz miec inny to napisz sobie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
dzieki wiiir. zalezy mi na napisaniu tego samemu, a juz mam poczatek. przejrze tego linka.
napisalem wlasny skrypt. ma jedna mala wade ktora poprawie i bedzie miodzio. temat mozna zamknac. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 22:56 |