![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam skrypt który wysyła pliki do folderu files ale jak trafią się 2 takie same pliki to nadpisuje je.
Więc wymyśliłem sobie żeby dodać do nazwy date, ale musiałbym dodać przed np .png lecz nie wiem jak się do tego zabrać, ktoś doradzał mi o funkcji STRING nic z tego. Proszę o pomoc z góry dzienki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uploaduj plik nadajac mu losowa nazwe do tego w bazie przypisuj wlasciwa z losowym kluczem(czyli z ta losowa nazwa) i tyle.
Nie ma bata zeby byly 2 takie same nazwy ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzienki za pomoc ale już sobie poradziłem używając: explode('.', $file_name);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Uploaduj plik nadajac mu losowa nazwe (...) Nie ma bata zeby byly 2 takie same nazwy ;] O czymś takim jak prawdopodobieństwo słyszał? Nazwy losować można, ale trzeba ją losować aż trafi się unikalna.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
unikalna nazwa(która na pewno się nie powtórzy) + dodanie rozszerzenia Osobiście zrobił bym to w md5 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował CuteOne 4.09.2010, 19:01:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat unikalna nazwa(która na pewno się nie powtórzy) + dodanie rozszerzenia Nie, na pewno nie dojdzie do powtórzenia nazwy, gdy w tym samym okresie czasu (sekunda może być względnie dużym okresem) dwie osoby dodadzą plik o podobnej (tutaj nawet nie musi być taka sama) nazwie pliku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:31 |