|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%)
|
Wiecie może jak zasymulować w js kliknięcie na odnośnik href?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
po prostu link.click() ;D.... oczywiście jeśli chcesz mieć okreslone kliknięcie po obliczonym czasie to, żeby to szybciej działąło i nie szukało elementu w momencie klikania [co opóźnia] to ten element przypisz do jakiejś zmiennej wcześniej a o określonym czasie wykonaj akcję kliknięcia [o ile chodzi o jakiś pułautomat ze strony javascript]... niżej taki przykładzik kodzika z plemion do potwierdzania ataku o określonej godzinie, sekundzie i milisekundzie gdzie go pisałem dla znajomych - tutaj przykład klikania w formularz [a najlepsze to są aplikacje po stronie serwera ;D] - na tym forum rozdziela javascript
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%)
|
ale click() do href nie działa na ff. Są jakieś inne, działające sposoby?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
ale click() do href nie działa na ff. Są jakieś inne, działające sposoby? rzeczywiście ;D - a dawniej sporo półautomatów popisałem i jakoś o tym zapomniałem - ale po rozwiązanie wystarczy zerknąć na stronę manualla js mozilli:element.click przejrzałem metody obiektu [for(var $key in $ob)...] i nie znajdując click() znalazłem metodę dispatchEvent() [jakoś jej nigdy nie używałem i przy tym problemie nie trzeba z niej kożystać - zależy które rozwiązanie wybierzesz]... w kodzie daję 2 gotowe rozwiązanie także z użyciem event.initMouseEvent i podpięciem do element.dispatchEvent()... w kodzie są też podpięte na 2 sposoby zdarzenia onclick coby potwierdzić, iż kliknięcie zostało za symulowane [ZAPEWNE TO DO JAKIEGOŚ PÓŁ AUTOMATU POTRZEBUJESZ]... jeśli potem będziesz chciał przekierować stronę na inny adres skorzystasz po prostu z document.location=klikany_link.getAttribute('href'); -> czytaj komentarze w przykładzie... [edit] - a rozdzieliłem dla czytelności na 2 kody ;p
jednym słowem nie ma rzeczy nie możliwych... masz łeb i h* to kombinuj ;p Ten post edytował zegarek84 28.08.2010, 20:29:49 |
|
|
|
|
|
|
|
no niby komunikaty się pojawiają, ale lokalizacja strony nie zmienia się na google.pl. Potrzebuje to bo na stronie jest taki input tylko nie w formularzu i na końcu nie ma buttona tylko jest href i to wysyła zawartość pola tekstowego na serwer. Jednak skoro tu nie zmienia lokalizacji na google.pl to tam chyba nie wyśle tego na serwer bo coś nie do końca u mnie to działa. (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) U Ciebie zmienia lokalizacje strony?
|
|
|
|
|
|
|
|
GDZIE TY WIDZISZ TEN INPUT DOKŁADNIE (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) - przy górnym jest submit ale nie na końcu formularza i na dolnym formularzu podobnie - napisz dokładniej o które miejsce Ci chodzi to rozwiąże problem kliknięcia w js mimo tego co niżej napisałem - ale nie napiszę algorytmu do obchodzenia tych statystyk - zdarzenie mousedown sam sobie będziesz musiał wykombinować...
U Ciebie zmienia lokalizacje strony? a przeczytać treść i komentarz jak zmienić adres strony to nie raczy??wiem - zapewne chcesz wykonać akcję ajax jaka jest na stronie - a o takich narzędziach jak livehttpheaders lub ieHTTPHeaders to słyszał w ogóle [za pomoca których można sprawdzić nagłówki i co zostało wysłane nawet w tle...] - wszystko mam za Ciebie robić ;p (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) po za tym na google większość akcji jest podpiętych pod onmousedown gdzie najczęściej podmieniają linki do statystyk - i tu mnie śmieszą co niektórzy jak piszą, iż daje coś pingowanie swoich stron - jaki to ma mieć sens?? - kiedy trzeba choćby botem klikać odpowiednie linki byle nie za często ;p [lepiej rzadziej jak częściej i nie regularnie - a za refererem na swoją stronę wcale nie trzeba przecież podążać] aby na szybko sprawdzić to co napisałem o podmianie linków to kliknij myszką link i szybko naciśnij klawisz esc po czym przez livehttpheaders sprawdź wartość href tego linka [lub w adresie przez userscript] dałem wiele wskazówek nawet do złożenia bota w php... na tym forum nie pomaga się w obchodzeniu zabezpieczeń więc gotowca na google nie dam - podałem narzędzia i to co wyżej powinno Ci wystarczyć - kombinuj (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) [więcej tak też się nauczysz...] Ten post edytował zegarek84 28.08.2010, 21:29:21 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tutaj masz podaną odpowiednią funkcję. Cały wątek traktuje o wywoływaniu zdarzeń.
@DOWN: Masz rację - ale przeczyta to się czegoś nauczy. Poza tym jak widzę niepokolorowanego JSa to przewijam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (tutaj zwróciłem uwagę tylko na funkcję simulateClick()) Ten post edytował everth 28.08.2010, 21:44:43 |
|
|
|
|
|
|
|
Tutaj masz podaną odpowiednią funkcję. Cały wątek traktuje o wywoływaniu zdarzeń toż samo masz w drugim przykładzie ;p - fakt, pominąłem ie - ale tam bodajże działa zwykły click() ;p NO I NA BANK ZADZIAŁA TEŻ PIERWSZY SPOSÓB [pierwszy przykład z dodaniem formularza]
Ten post edytował zegarek84 28.08.2010, 21:39:05 |
|
|
|
|
|
|
|
zegarek84 ta opcja zmiany lokalizacji strony odpada, bo na tej stronie href="#" (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) nawet nie tyle chodzi o zmianę lokalizacji co poprostu o wysłanie tej zmiennej z input na serwer. Próbując doszedłem do takiego czegoś:
No i działa z button, checkbox, ale za nic nie współpracuje z href. Co w tym kodzie należałoby zmienić? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 13:04 |