![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh chodzi o if(). Dokłądnie chodzi o to ze jak mam formularz i istnieja dwa pola - pole1 i pole2, i chce zaznaczyc taki waruzek, ze jezeli pole1 i pole2 bedzie puste to przenosi mnie np do onetu. No to wpisuje
Cytat
Daje to ofkors po formularzu .... I możecie mi powiedzieć czemu to nie działa ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Podejrzewam $_POST['pole1'] oraz $_POST['pole2']
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm nie działa pokazuje sie tekst koncowy, ze wiadomosc zostałą zrobiona .. moze pokaze wam kody plików
1.index.html: Cytat <html>
<head> </head> <body> <form action="email.php3" method="post"> Twoje imię i nazwisko <input type="Text" name="id"><br> Twój E-mail (<b>*</b>) <input type="Text" name="email"><br> Opinia o stronie (<b>*</b>) <textarea name="opinia"></textarea><br> <input type="submit" value="Wyślij do nas emaila !"> <?php if(($_POST['email'] == "") || ($_POST['opinia'] == "")) { header("Location: http://www.chat.cil.pl/email/index.html"); exit; } ?> </form> </body> </html> 2.email.php3: Cytat <?php
$msg = "Identyfikator wysyłajacego:t$idn"; $msg .= "Adres wysyłajacego:t$emailn"; $msg .= "Opinia o stronie:t$opinian"; $naglowek = "From: Www.Afera.TK"; mail("afera@free.komrel.net", "Temat wiadomości", $msg, $naglowek); echo "Dzięki $idn"; echo "Twoja wiadomośc została wysłana"; ?> :0 jeżeli mi ktos to wytłumaczy to jest dobry ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat :0 jeżeli mi ktos to wytłumaczy to jest dobry
![]() DOBRE !!! W formularzu odwołujesz się do pliku email.php3 więc jakim cudem chcesz żeby ten warunek działał ... ![]() Przenieś go do pliku email.php3: Kod <?php
if(($_POST['email'] == "") || ($_POST['opinia'] == "")) { header("Location: http://www.chat.cil.pl/email/index.html"); exit; } $msg = "Identyfikator wysyłajacego:t$idn"; $msg .= "Adres wysyłajacego:t$emailn"; $msg .= "Opinia o stronie:t$opinian"; $naglowek = "From: www.Afera.TK"; mail("afera@free.komrel.net", "Temat wiadomości", $msg, $naglowek); echo "Dzięki $idn"; echo "Twoja wiadomośc została wysłana"; ?> -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
niestety już tak próbowałęm i jest taki błąd:
Cytat Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /home/users/lukasz/www/Email/email.php3:2) in /home/users/lukasz/www/Email/email.php3 on line 6
No nikt mi nie pomoże ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2002 Skąd: Gliwice/Radomsko/Szczepocice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nagłówki muszą być wysłane przed innymi wiadomościami do przeglądarki, czyli przed print(), echo() itp. Wystarczy trochę zmienić kolejność. Wciśnij skrypt z header przed <form>
|
|
|
![]()
|
|
Niestety tez nie działa, nie wiem o co tu chodzi prosty skrypt a nikt nie moze dac sobie z nim rady !
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niestety tez nie działa, nie wiem o co tu chodzi prosty skrypt a nikt nie moze dac sobie z nim rady !
![]() Wydaje mi się, że to ty nie możesz sobie dać rady... Kod, który podałeś to podstawowy skrypt do wysyłania wiadomości email i żadnej filozofii tu nie ma. -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Niestety tez nie działa, nie wiem o co tu chodzi prosty skrypt a nikt nie moze dac sobie z nim rady !
![]() Wydaje mi się, że to ty nie możesz sobie dać rady... Kod, który podałeś to podstawowy skrypt do wysyłania wiadomości email i żadnej filozofii tu nie ma. ------------------------------------------ Pozwolisz, że zacytuje wypowiedź pewnego użytkownika Kod Panowie fachowcy mam takie pytanie moze wydac sie dla niektorych banalne , ale po to jest forum zeby zadawac pytania :
Pewnie, ze to prosty skrypt i ja sie PRZYZNAJE, że nie moge dac sobie rady, ale to nie zmienia faktu, że Superfachowcy na tym forum też nie potrafią sobie znim poradziec i to jest forum, żeby zadawac pytania... Mistrzu jak jestes taki "mondry" to napisz to - takie proste i podaj mi kody plikow, he ... Juz sobie z tym poradziłem wykorzystując js ... a w php nei zrobiłem bo fachowcy mi nei pomogli. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat (...)i to jest forum, żeby zadawac pytania... I mysleć nad otrzymywanymi odpowiedziami.Cytat podaj mi kody plikow Zapłacisz?Cytat bo fachowcy mi nei pomogli. Fachowcy... wstydźcie się.. I żeby mi to było ostatni raz! Nastepne pytanie ZŁOTEGO proszę bardzo przeanalizowac na forum, udzielic odpowiedzi i udostepnic odpowiedni kod. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy się teraz to jeszcze przyda, ale dopiero teraz czytam twojego posta.
Po co bawić się w coś takiego: Cytat
ja bym to zrobił w sposób prostszy, bez nagłówków itd. popatrz: Cytat <?php
if(($pole1 == "") && ($pole2 == "")) { fopen("http://www.onet.pl", "r"); exit; } Ponadto taki sposób jest wygodniejszy bo 1) możesz fopen zapisać jako zmienną 2) są tu tryby otwarcia np. r, w, a+ (ale tu odsyłam do manuala) i można więcej pokombinować niż z headerem No także myśle, że to rozwiąże problem jeśli chodzi o php i nigdy nie zbaczaj do JavaScriptu bo to (php) jest lepsze ![]() -------------------- :: N3t ::
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:39 |