![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie. Jak zrobić w jquery, aby po załadowaniu się całej strony + wszystkich JS wyświetlił się stosowny komunikat? Chodzi mi o to, że mam skrypt na powiększanie obrazków, jednak nie działa on jeśli cała strona nie zostanie wczytana. Więc napisałem sobie takie coś, jedna kto nie jest to co oczekuje: Kod $(document).ready( function() { $("img").load( function() { $("p.info").html("WCZYTANO!!"); } ) } ); Jednak nie działa po wczytaniu całej strony, tylko chyba po wczytaniu obrazków (co napisałem pewno (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Jednak gdy zmienie na: Kod $(document).ready( function() { $(document).load( function() { $("p.info").html("WCZYTANO!!"); } ) } ); To wtedy w ogóle komunikat się nie zmienia. Więc szukam na to rozwiązania. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli komunikat ma się pojawić po wczytaniu całej strony to zrób:
Kod $(document).ready(function() { $("p.info").html("WCZYTANO!!"); } ); Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, chociaż już to się pokazało, to dalej strona się wczytuje i jak szybko kliknę na obrazek to skrypt nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli, jeśli dobrze zrozumiałem, zależy Ci na tym aby ten komunikat pojawił się dopiero po załadowaniu wszystkich obrazków... Jeśli tak o poczytaj o preloading images Ten link ma już parę lat, ale zawsze możesz zapytać Wujka (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 10 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Mam pytanie. Jak zrobić w jquery, aby po załadowaniu się całej strony + wszystkich JS wyświetlił się stosowny komunikat? umm.. window.onload? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
edit: hah, nmts byl o minute szybszy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował fleshgrinder 20.08.2010, 13:41:15 |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o to, że dopiero jak całą strona, czyli obrazki + skrypty się załadują. Ale rozwiązanie @nmts to jest to, o co mi chodziło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 11:28 |