|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Yyyy... Nie rozumiem pytania. Przecież do momentu wywołania metody render możesz z widokiem robić co chcesz... Nie majstrowałem jeszcze przy K3, ale przy K2, a tam robiłeś:
$zmienna = new View( tu widok); i do czasu, aż nie wywołałeś: $zmienna->render() $zmienna mogła być modyfikowana, można było jej wrzucać do środka co się chce. Wątpię, że K3 ma to całkiem inaczej rozwiązane. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
to oczywiści działa ale ja inaczej wywoływałem widok - ale przerzucę się na ten sposób:)
Jeszcze ostatnie pytani: mam pewien plik w którym jest klasa. Gdzie mam ją wrzucić abym mógł potem w kontrolerze bez dodatkowego inicjowania z niej korzystać i jak jej użycie będzie wyglądało w kodzie? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Jeśli nie chcesz jej de facto inicjować, to chyba najprostszym rozwiązaniem byłoby zakombinowanie z factory lub klasie statycznej, która wywoła obiekt klasy bezparametrowo i pozwoli używać jej metod. Na tej zasadzie choćby były w K2 (w K3 chyba nadal są), zbudowane helpery - klasy z metodami statycznymi. No chyba, że w jakiś inny sposób myślisz. Bo samo w sobie da się osiągnąć całość poprzez napisanie własnej biblioteki i dołączenie jej jako używanej przez framework. Jeśli nie wiesz o co chodzi, to zobacz choćby jak to jest rozwiązane w bibliotekach głównych lub przykładowo SimpleAuth. To powinno Cię naprowadzić na właściwy trop.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 14:18 |