Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wysłanie e-maila za potwierdzeniem nadawcy., Skomplikowane.
Reshor

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie drodzy użytkownicy. Do swojej strony (bez reklam) reshor.com.pl w "Kontakt" mam prosty formularz składający się z HTML i PHP - mogę wysłać jak potrzeba. Czy jest na to skrypt by przy wysyłaniu maila, nadawca dostał e-mail z linkiem potwierdzającym, po kliknięciu w link mail zostanie wysłany na moją pocztę?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
PawelC

-----

Skryptu nigdy takiego nie widziałem, ale jest to bardzo proste do zrealizowania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Dokładnie, ktoś wypełnia formularz e-mail, wysyła wiadomość zostaje ona zapisana do bazy, ze statusem aktywna=0, do niego na e-mail który podał w formularzu wysyłasz link aktywacyjny, który w adresie będzie miał np id wiadomości, lub adres e-mail, jak kliknie w link, przeniesie go na twoją stronę, czyli dokona aktywacji, wtedy status aktywna zmieni się na 1, i wiadomość zostanie wysłana, a na sam koniec skasowana z bazy. To wydaje się straszne, a jest bardzo proste (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Reshor

-----

Heh, dokładnie straszne - nie interesowałem się aż tak PHP więc trudno będzie.
+Quote Post
PawelC

-----

Znajdę chwile wolną w tym tygodniu to Ci to napiszę, bo i tak powoli kończę swój system mailingowy, w nim działa to troszkę inaczej, ale przebuduje to pod Twoje wymagania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował ExPlOiT 18.08.2010, 22:23:14
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.06.2026 - 12:24