![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam po raz kolejny.
Mam stronę na niej są 2 takie formularze Tylko rozmieszczone w różnych miejscach
Skrypt Javy natomiast który służy za walidację tylko waliduje 1 formularz pierwszy a drugi natomiast nie jest walidowany. Odpada zmienienie nazw w formularzu 2 aby skrypt walidował 2 formularze. Więc trzeba zrobić coś w skrypcie javy. Dlaczego nie mogę bo wtedy z formularza nie będzie wysyłane zapytanie do bazy. Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt Javy natomiast który służy za walidację tylko waliduje 1 formularz pierwszy a drugi natomiast nie jest walidowany. Rozumiem, iż masz na myśli javascript ![]() Czy obydwa formularze są identyczne? Czy mają takie same nazwy? Pokaż kod w całości, wpierw jednego, potem drugiego - ewentualnie wytnij środek.... No i nie zapomnij o funkcji javascript, którą chcesz walidować Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularze są takie same nazwy również poprostu skopiowane więc nie ma co pokazywać ich 2 razy.
Natomiast skrypt który waliduję wygląda następująco.
Tak przy okazji chcę jeszczę aby checkboxa walidowało. Ten post edytował bubus_s 18.08.2010, 14:08:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
proszę o używanie poprawnego bbcode.
no dobrze a gdzie masz tag otwierający formularz? (<form>). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $("#rejestracja").validate({...}) Kod js nie waliduje obydwu ponieważ funkcja walidująca została przypisana tylko do formularza o id = "rejestracja". Jak dobrze wiadomo na stronie nie może być kilku elementów o takim samym id... Jeśli chcesz zastosowac tę samą funkcję to walidacji to zrób: Kod $("form").validate({...}); $("form.rejestracja").validate({...}); $("#rejestracja, #rejestracja2").validate({...}); Oczywiście wybierasz tylko jeden sposób ![]() Ten post edytował askone 18.08.2010, 13:36:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje. za pomoc skrypt działa.
Jeszcze małe pytanie z którym męczę się już jakieś 3-4 godziny. Jak można zauważyć w formularzu jest checkbox
Chcę aby skrypt walidował również checkboxa. Z Javascirpt mam doczynienia pierwszy raz. Na forum doradzili mi abym skorzystał z jakiegoś plugina to tak zrobiłem teraz jeszcze usiłuję dodać walidację checkboxa niestety bezskutecznie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może podasz nazwę pluginu, skąd go masz? ale wydaje mi się że http://jquery.bassistance.de/validate/, jeśli tak to zapoznaj się z tym przykładem: http://jquery.bassistance.de/validate/demo...elect-demo.html
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak tak .
Zgadza się;] Jedynie co znalazłem to:
Oraz Tylko w swoim formularzu nie mam pól label. Dla przypomienia formularz jest wyżej Nie wiem co z tego wykombinować aby działało Ten post edytował bubus_s 18.08.2010, 14:09:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 12:37 |