![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
przeczytałem art: http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/pomys.../przyjazne_urle i chciałem zastosować tą pierwszą podaną metodę czyli bez modyfikacji .htaccess Zrobiłem stronę która patrzy na PATH_INFO i tnie linka index.php/main/index poprawnie. Strona wczytuje moduł main i odpala mi akcję index, jednak jest problem ze stylami css i obrazkami. Zamaist ścieżki ./style.css przeglądarka próbuje czytać ze śćieżki ./main/index/style.css i to samo z obrazkami. Więc na serwerze wszystko mi działa ale przeglądarka nie wie co jest katalogiem domowym. Da się to jakoś obejść czy jednaktrzeba używać .htaccess ? -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz albo użyć meta tagu "base" albo adresu bezwzględnego.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HELP =[
Dodałem taki .htaccess i spoko przekazuje dwa elementy, które wystąpią po index.php czyli np. index.php/main/index przekażę module=index i action=main Ale nadal przeglądarka nie widzi pliku style css bo czyta go z katalogu ./main/index/style.css zamiast z głównego Cytat RewriteEngine on
RewriteRule ^index.php/([^/]+)/([^/]+) index.php?module=$1&action=$2 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A czytałeś poprzedniego posta...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak ale nie chcę używać adresu bezwzględnego.
Ok racja, tag <base> działa. Dzięki. Chociaż jak jest jakaś opcja przez .htaccess to chętnie poznam. Ten post edytował Kuziu 17.08.2010, 23:18:25 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie ma opcji przez htaccess. Nie powiesz w ten sposób przeglądarce, że korzystasz z MR.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:24 |