![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jako, ze potrzebuje solidnego narzedzia, ktore znam i moge dowolnie rozbudowywac stworzylem sobie cmsa opartego o framework symfony.
Oczywiscie budowa modulowa i system zarzadzania modulami,blokami,widokami etc. Na tym etapie poddaje ocenie wersje alfa z modulem dla firmy transportowej. Stare kiedys zlecenie, do ktorego potrzebowalem podobnego systemu. Prosze o sprawdzenie obecnych mozliwosci a przede wszystkim bezpieczenstwa. Szate graficzna oraz content prosze nie oceniac. Dostosowane narazie do Firefoxa. Po weekendzie przyjdzie czas na inne wymysly. http://catalog.webstandards.pl/ // a dane do kont: od strony uzytkownika: spedytor/admin test/admin przewoznik/admin zaplecze http://catalog.webstandards.pl/backend/ admin/admin // ps, strona obsluguje i18n jednak nie zostala w calosci przetlumaczona, wiec jak ktos zmieni jezyk i wiekszosc tekstu sie nie przetlumaczy to nie to, ze nie dziala tylko, ze nie mialem czasu bawic sie w tlumaczenie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zrobie to po weekendzie Ten post edytował trucksweb 12.08.2010, 21:30:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam monitor 1400px x 900px i mi się nie mieści panel admina ...
Po za tym bajera, jak przyjdzie tu Ship to sprawdzi zabezpieczenia ;P Sam bym taki chciał panelik (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moglbys zrobic screena - bo sprawdzalem pod ta rzdzielczosci i miescilo sie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
o dzieki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
hmm, to opera wiec bede musial sie temu przyjrzeć. Jeszcze nie dostosowywalem szablonu do innych przegladarek poza firefoxem ale jest to teraz priorytet |
|
|
![]()
|
|
o dzieki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hmm, to opera wiec bede musial sie temu przyjrzeć. Jeszcze nie dostosowywalem szablonu do innych przegladarek poza firefoxem ale jest to teraz priorytet Ja nie na widzę innych, no chyba że chrome (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) (IMG:style_emoticons/default/thumbsupsmileyanim.gif) Ale opera - number one (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klient:
-> Zamiast Edytuj Zlecenie powinno być Zapisz "Zaplecze": -> Zostałem wylogowany, chyba za nieaktywność a nic o tym nie wiedziałem. -> Po wysłaniu formularza w "Dodaj link" i nie uzupełnienia tytułu pokazuje Kod pl_PL : name [Required.] en_EN : name [Required.] I nie ma nic w: Odnośnik nadrzędny i Kolejność (puste). -> Trudno było mi dodać link i odnaleźć się w formularzu -> Brakuje mi układania linków -> Komunikaty powinny się chować -> Przy usuwaniu czegoś w menu bardziej estetyczne byłoby okienko takie jak masz na dodanie linków -> Przy dodawaniu linków, powinien mi formularz pomóc wpisać adres a nie pokazywać http:// i radź se sam -> Jak zapisać ustawienia systemu? -> Dlaczego nie mogę edytować loginów użytkownika? -> Po zmianie danych użytkownika oczekiwałbym przeniesienia do ich listy -> Zmiana użytkowników jest zbyt prosta - powinien system wysłać np. na email jakieś hasło potwierdzające edycję tak newralgicznych danych -> Brak wyszukiwarki - szczególnie to będzie doskwierać przy użytkownikach, blokach, zawartości -> Tak samo jak w kliencie, zamiast edytuj... powinno być zapisz. -> Brakuje mi pomocy i jakiegoś samouczka - chociażby prostych objaśnień co do czego Ogólnie: -> Trochę to wolne -> Kawał dobrej roboty -> Co z przyszłym wdrażaniem gdzie indziej? -> Można zmieniać, szablony na stronie? Ja nie na widzę innych, no chyba że chrome (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) (IMG:style_emoticons/default/thumbsupsmileyanim.gif) Ale opera - number one (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Popieram. I dodam że na rozdzielczości 1440x900 też mi się nie mieści i też Opera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował thomson89 12.08.2010, 21:46:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Strasznie przemodziłeś menu - dlaczego nie ma zmiany kolejności? Używasz jQuery, dlaczego nie zrobisz sortowania pozycji w menu przez przeciągnij i upuść? Tak samo z dodawaniem nowego - trochę nie intuicyjne... Ja bym to widział poprzez kliknięcie plusika tam, gdzie jest edytuj/usuń i już mam ustaloną kolejność, bez zbędnego ponownego szukania...
I przełącznik opublikuj/schowaj aż prosi się o AJAX. Dodałbym jeszcze klikalne istniejące tagi. Cytat -> Trochę to wolne A myślałem, że tylko mi się zdawało... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przełączenie na język en, następnie kliknięcie w menu na Zespół = fail -> przechodzi pod adres:
Kod http:///#
Ten post edytował vokiel 12.08.2010, 21:52:40 |
|
|
![]()
|
|
@thomson89 dzieki za dokldne ogledziny
-wszystkie wylistowane bledy postaram sie w kolejnym etapie usunac @erix -zapomnialem ze moge zmiane kolejnosci zmienci uzywajac jquery. Normalnie jakos o tym nie pomyslalem a uzywalem juz tego rozwiazania wczesniej. I fakt, bedzie to lepsze rozwiazanie. Kolejnosc mozna zmienic, wchodzac do edycji linka- jest tam kolejnosc i element nadrzedny. Zarzadzanie linkami to najwiekszy modul w tym systemie jak narazie- operuje po wszystkich tabelach z modulami i moze stad te opoznienia. Optymalizacje zapytan bedzie potrzebna, choc staralem sie ich nie powielac i uzywac obiektow oraz relacji miedzy nimi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z ciekawości, jakiego rodzaju drzewka używasz przy menu i jakich zapytań przy manipulacji?
|
|
|
![]()
|
|
menu zbudowane jest an zasadzie drzewa ip i nie uzywam zadnego z gotowych mechanizmow jego generowania.
Napisalem wszystko od zera zeby potem szybko sie w tym polapac i moc oferowac klientom autorskie rozwiazanie. Dodałbym jeszcze klikalne istniejące tagi. o jakie tagi chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
No, tagi do podstron. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Było tam pole zaraz obok daty.
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze odpowiadajac na uwagi:
-> Przy usuwaniu czegoś w menu bardziej estetyczne byłoby okienko takie jak masz na dodanie linków -> Przy dodawaniu linków, powinien mi formularz pomóc wpisać adres a nie pokazywać http:// i radź se sam -> Jak zapisać ustawienia systemu? -> Dlaczego nie mogę edytować loginów użytkownika? Ogólnie: -> Trochę to wolne -> Kawał dobrej roboty -> Co z przyszłym wdrażaniem gdzie indziej? -> Można zmieniać, szablony na stronie? Popieram. I dodam że na rozdzielczości 1440x900 też mi się nie mieści i też Opera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 1) co zawieraloby takie okienko jak chce usunac link z menu ? 2) jak wybierzesz typ odnosnika to zaktualizuje sie lista - tworzona dynamiczne w zaleznosci wlasnie od typu. Jak cos wybierzesz z tej listy zaktualizuja sie kolejne opcje danego modulu do ktorego ma prowadzic ten odnosnik. 3)narazie nie mozna. zapomnailem dorobic zapis (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 4)w wiekszosci przypadkow z jakimi pracowalem taka funkcjonalnosc jest w standardzie, ze nie edytuje sie loginow. Wdrazanie bedzie jak zakoncze prace programistyczne jeszcze kilku modulow, zoptymalizuje troche zapytan i skoncze szablon. Klienci sa, czekaja na produkt finalny. Szablony bedzie mozna zmeinic w ustawieniach systemu wyswietlanie na 1440 w operze powinno byc juz porpawione. No, tagi do podstron. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Było tam pole zaraz obok daty. zapomnialem o nich (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) pojawia sie jako blok i dane w metadanych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@thomson89 dzieki za dokldne ogledziny -wszystkie wylistowane bledy postaram sie w kolejnym etapie usunac Byłoby tego więcej, gdybym się w tym połapał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ad. 1 To co ten alert, tyle że w ładniejszej oprawie bardziej pasującej do całego "wystroju". Ad.4 Jako administrator, oczekiwałbym tego że mogę wszystko - rozumiem że nie wszystko powinno się zmieniać, ale wszystko powinno dać się zmieniać. Takie przyszłościowe planowanie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) wyswietlanie na 1440 w operze powinno byc juz porpawione. Potwierdzam. Już działa. Ten post edytował thomson89 12.08.2010, 22:19:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam monitor 1400px x 900px i mi się nie mieści panel admina ... Po za tym bajera, jak przyjdzie tu Ship to sprawdzi zabezpieczenia ;P Sam bym taki chciał panelik (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Haha nie wiedziałem, że taki sławny się robię =) Ogólnie Symfony ma trochę własnych zabezpieczeń ale masz problemy z CSRF. Prosty przykład. Wystarczy, że dodam na forum taki obrazek: (IMG:http://catalog.webstandards.pl/backend.php/menu/delete/idmenu/9/.jpg) (http://catalog.webstandards.pl/backend.php/menu/delete/idmenu/9/.jpg) I jeśli jesteś zalogowany to menu o ID =9 zostanie usunięte po twojej wizycie tutaj ;] EDIT: zapomniałem o ocenie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ogólnie kawał dobrej doboty. Widzę, że się napracowałes. W menu użyj hoverIntent - pluginu do jQuery, który poprawia działanie zdarzenia hover. Ten post edytował SHiP 12.08.2010, 22:30:10 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja się na tym nie znam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) tj. ja bardziej Zendowcem jestem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) nie wiem jak to jest w symfony.
|
|
|
![]()
|
|
Haha nie wiedziałem, że taki sławny się robię =) Z tego Cię znam na forum, bo prawie zawsze wchodzisz na takie tematy i sprawdzasz gdzie są dziury (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) w skrypcie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Ogólnie niezły kawałek dobrego kodu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) W Chrome na WinXP działa i się nie rozjeżdża. Jedyne co znalazłem to: nie działającą bądź pustą stronę Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:39 |