![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ! chciał bym napisać skrypt zmiany hasła użytkownika z bazy danych, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać... czy może mi ktoś pomóc ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Formularz zmiany hasła, gdzie podajesz i stare i nowe. Jeśli stare zgadza się z aktualnym, zatwierdzasz nowe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego gotowiec ściągnięty z neta ale raczej średnio działa... ;/ i nie wiem co jest nie tak |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Noo... w końcu się podzielę kodem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Looknij i pozmieniaj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo to masz gotowiec przerobiony. Jak byk widać, że warunki w IF sa złe. Chodzi o ten ostatni. Sprawdzasz czy password1 nie jest puste i czy password2 nie jest puste i czy password1 i passowrd2 są takie same (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Tak więc to zadziała tylko gdy oba nie są puste, a co weselsze, tylko gdy są identyczne (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Tam na bank w skrypcie były 3 pola haseł. Jedno stare i dwa nowe, przy czym drugie nowe było po to, by porównać je między sobą czy nie walnąłeś literówki. Zgadłem? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Przerobiłeś nieprawidłowo jakiś gotowiec netowy i dlatego masz byki teraz, bo zrobiłeś to bez przyjrzenia się dokładnie co i jak działa. Przyjrzyj dokładnie i przemyśl co ma być sprawdzane oraz kiedy. Rozpisz algorytm jak to ma wyglądać i te punkty obkładaj funkcjami oraz kodem. Krok po kroku a dojdziesz do wyniku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:23 |