![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam w kontrolerze taki kod:
W modelu page.php :
pola w formularzu wysyłane postem: name, link, content. No i mam też pewien problem, a że jestem początkujący to nie potrafię sobie poradzić. Mianowicie zapisuje do bazy wszystko poza contentem, także i link i name jest ok, a content nie. Domyśliłem się, że to przez to, że nie dałem żadnej walidacji contentu, ale nie chcę, a nie wiem jak to inaczej ominąć. Proszę o pomoc, i wyrozumiałość ![]() Edit: dałem bez referencji w validate_create i do metody values przekazałem $_POST i działa ![]() ale mimo to ciekawi mnie czy można jakoś wskazać walidatorowi pole, które nie ma żadnych reguł walidacji? Ten post edytował ciekawski 12.08.2010, 17:38:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla bezpieczeństwa walidator usuwa wszystkie dane dla których nie zostały utworzone reguły, najlepszym rozwiązaniem jest chyba wykorzystanie metody labels, w moim przypadku wygląda to tak:
-------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:22 |