![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam problem z wyszukiwarką jest kod:
Kod <? $con = mysql_connect('host',pass ,pass)or die (mysql_error()); $q = mysql_select_db(newsy, $con) or die ('blad db'); if(addslashes($_POST['formularz']) == "wyslano") { $szukane = addslashes(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['wyszukiwarka']))); $sel = mysql_query("SELECT * FROM news WHERE MATCH(tytul,tresc) AGAINST('+$szukane'IN BOOLEAN MODE)") or die (mysql_error()); echo "<table><tr><td>"; While($row = mysql_fetch_array($sel)) { echo "<tr><td>".$row['data']."</td><td>".$row['tytul']."</td><td>".$row['tresc']."</td><td>".$row['inne']."</td></tr>"; } echo "</table>"; } ?> i wszystko jest super wyszukuje bardzo ładnie ale nie moge wyszukac po części frazy np. wspisując słowo: Cytat adres znajdzie wszystkie teksty i posortuje ale jak wpiszę Cytat adre to już nie pokaże żadnego wyniku, czy może ktoś zerknąć na ten kod? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A czy czasem nie brakuj Ci spacji przed IN BOOLEAN MODE? Poza tym uzyskanie braku rezultatu jest całkiem możliwe
Ten post edytował wookieb 12.08.2010, 09:50:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w sumie against szukać powinno po części frazy słowa więc nie powinno być jakichś problemów, tym bardziej że po całym słowie szuka np. "mojej" znajdzie ale "moje" juz nie znajdzie
dodałem spacje ale jest bez zmian |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz tak
$q = mysql_query("SELECT * FROM news WHERE MATCH(tytul,tresc) AGAINST('+$szukane'* IN BOOLEAN MODE)"); http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/fulltext-boolean.html Ten post edytował fander 1.09.2010, 15:28:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:34 |