|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam pewien problem. Przyzwyczajony do Jquery gdzie mogę wybrac sobei czy wyciągnąć z danego obiektu tylko tekst czy cały html chcialem podobnie zrobic za pomocą PHP DOM i bazujacego na nim JS_Extractora. Niestety poprzez wyciagniecie $node->textContents otrzymuje dokladnie to co nazwa textContents wskazuje - tekst, a nie całą zawartość danego elementu wraz z tagami. Przykład? mam tabelę, w tabeli komórkę a w komórce span Chce moc wyciagnac: a oczywiscie otrzymuję ala ma kota Czy zna ktos szybki i sprawny sposob na ominięcie tego problemu? Ten post edytował owi 10.08.2010, 21:57:51 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Czy zna ktos szybki i sprawny sposob na ominięcie tego problemu? Tak, phpQuery. Sposób wyciągania taki, jak w jQuery, polecam. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
w tym rozwiazaniu korzystam juz z phpquery ale do wyciagania danych nietabelarycznych. Wszelkie tabelki rozbijam se w JS_extractorze
Czyli mam rozumiec ze JS_Extractora won w kąt i dopisac samemu obsluge tabel podobną jak w JS_extractorze tylko za pomoca phpquery....eeee nie chce sie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) wrrrrr |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Ale na kiego grzyba trzymać dwie biblioteki robiące to samo? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) w phpQuery roztrzaskanie takiego potwora, to góra kilka linijek. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jak to dlaczego, jeszcze się pytasz.
Bo mial to byc projekt uslugi zrobiony tak dla pokazania klientom, wybadania zainteresowania. A juz z 4 dni zrobilo sie poltora tygodnia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I coraz wiecej zadan rozbijam recznie. Dodaje warunki, zalozenia pierdolki.... Chcialem tego za wszelka cene uniknac, ale niestety w miare jak patrze ze to sie przyda i tamto też, o innych nie wspominajac - coraz wiecej rzeczy musze dopisywac. No nic... Przekonales mnie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował owi 10.08.2010, 22:48:31 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 06:23 |