![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Korzystam z sfDoctrineGuardPlugin, wprowadziłem dodatkowe 2 tabele które rozszerzają informacje o użytkowniku w zależności od jego typu (dane zapisywane są tylko w jeden z dodatkowych tabel). sfGuardUser 1:1 Camper sfGuardUser 1:1 Agent Mam problem przy tworzeniu nowego użytkownika. Próbowałem połączyć formularze (przez $this->mergeForm()) jednak musiało by to być w formularzu podrzędnym czyli CamperForm i AgentForm ale pojawiały się problemy przy zapisywaniu formularza, generalnie się nie dziwie bo zapewne próbował zapisać Camper przed zapisaniem Usera co dawało błąd kluczy. Teraz próbuje po prostu używać oddzielnie 2 formularzy. Wiem, że to nie jest pełne wykorzystanie możliwości Symfony ale dopiero się uczę. Przekazuje obydwa formularze do processForm():
Ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i może jakiś pomysł podrzucić lub linki które warto przeczytać? Problem rozwiązany. Jednak działa normalny $this->mergeForm(); nawet z formularza rozszerzającego, ja chciałem za bardzo przekombinować z formularzami w processForm. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 20:38 |