![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Robię stronę www z artykułami i na stronie głównej chciałbym żeby pokazywały się streszczenia najnowszych artykułów. Myślę że mógłbym zrobić folder na artykuły i je numerować (artykuł1.php, artykuł2.php...). W każdej z nich mogłaby być zmienna z krótkim opisem (lub wstępem) z przyciskiem więcej. Nie wiem tylko jak zrobić skrypt, który sam mógł to wklejać na stronę główną. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Listowanie plików
DirectoryIterator glob Odczytanie zmiennych z pliku include No i reszta to raczej jasne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś mi to szerzej opisać? Jestem nowicjuszem w php. Znam tylko podstawowe pojęcia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Chcesz żebym skopiował Ci zawartość tych 3 linków i wstawił pomiędzy nie znakami spacje? Chyba nie. Nie powiedział "jasno" o co teraz prosisz.
|
|
|
![]()
|
|
Proszę byś mi opisał, na czym polegają te funkcje i co mam zrobić po wklejeniu kodów w odpowiednie dokumenty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(compl) Myślę że mógłbym zrobić folder na artykuły i je numerować (artykuł1.php, artykuł2.php...). W każdej z nich mogłaby być zmienna z krótkim opisem (lub wstępem) z przyciskiem więcej. Nie wiem tylko jak zrobić skrypt, który sam mógł to wklejać na stronę główną. Proszę o pomoc. Mógłbyś, ale lepiej trochę podszkól jeżyk naucz się np. MySQL i zrób to na bazie danych. Cytat(compl) Proszę byś mi opisał, na czym polegają te funkcje... Masz opisane w linkach. Cytat(compl) ...i co mam zrobić po wklejeniu kodów w odpowiednie dokumenty. Sprawdzić czy działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 00:38 |