|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam formularz z dwoma submitami. Oba generują pdfy, gdzie jeden jest do druku i zapisuje do bazy, a drugi powinien być tylko podglądem. W tym drugim przypadku chciałem, żeby po wybraniu opcji podgląd z formularza wyświetlał się w osobnym oknieku komunikat: Plik który odpowiada za wysłanie do bazy bądź samo wygenerowanie z podglądu wygląda następująco:
Gdziekolwiek nie postawie echo <script>... przed czy po include niestety nie działa tak jakbym sobie tego życzył. W przypadku postawienia przed include pojawia się komunikat, ale niestety nie generuje się podgląd włącza się obsługa błędów i zachowuje się tak jak zmienne z formularza nie zostały przesłane. Kiedy postawię za include to oczywiście generuje się podgląd, ale nie pokazuje się komunikat (to akurat oczywiste). Natomist jeżeli taki komunikat znajdzie się w includowanym pliku, po obsłudze błędów wówczas powtarza się sytuacja nr 1. Czy ktoś ma jakiś alternatywny pomysł jak cos takiego rozwiązać? Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
A po co Ci to przekierowanie?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
bez niego też niestety nie działa. Dostaję informację FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file. Szkoda tylko że nie wiem czgo to dotyczy konkretnie.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 49 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
No bo niestety się wyświetlić PDF-a i HTML-a jednocześnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
no tak, ale w takim razie gdzie to echo powinno się znaleźć
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeżeli kod później generuje PDF-a i wyświetla go w przeglądarce, to nigdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chyba że osadzi PDFa w <iframe>
|
|
|
|
|
|
|
|
za radą everth zrobiłem coś takiego:
przy case "zobacz:
ale niestety włacza się obsługa błędów tak jakby nie przekazywał zmiennych do pliku podglad.php //edit zminiłem jeszcze na taką opcję:
ale to niestety to też jest nieskuteczne. Otwiera się pusta ramka. Nie bardzo wiem jak to dalej zrobić. Ten post edytował jacusek 3.08.2010, 16:22:57 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie rozumiesz - do iframe możesz załadować tylko i wyłącznie PDFa - bez żadnych echo, var_dumpów czy printów. Skrypty ładujesz albo innym plikiem, albo tym samym z instrukcją warunkową np.
Ten post edytował everth 3.08.2010, 16:37:35 |
|
|
|
|
|
|
|
Witam.
Nie bardzo rozumiem skąd mam wziać tą zmienną $_GET['pdf'] z czego ona ma wynikać. Dlaczego nie można tego zrobić w casie? Czy nie da się przekazać do zmiennych z formularza do pliku znajdującego się iframe? Z góry dzieki za odpowiedź |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 10:47 |