![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
potrzebuję pomocy osób, które na mają do czynienia z symfony już od jakiegoś czasu i być może spotkały się z podobną sytuacją. Otóż w dniu 3 Jobeet,wszystko idzie przyjemnie do czasu chęci wygenerowania modułu:
Otrzymuję komunikat:
Przeorałem google'a, nawet pobrałem wersję 1.4 z SVN i sytuacja identyczna. Co ciekawe, plik BaseFormDoctrine.class.php znajduje się w ścieżce /lib/form/doctrine Czy coś przeoczyłem? Na kanale IRC związanym z symfony dowiedziałem się, że zdarzają się osoby z takim problemem - ale trochę mi ten argument nie wystarcza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autoloader ma swój plik cachea, w którym trzyma ścieżki do odpowiednich plików. Rozwiązanie to usunięcie tego pliku:
Kod ./symfony cache:clear
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crozin jeśli mówimy o wersji 1.4 to chyba nie trzeba już ręcznie czyścić cache.
Ja obstawiam, że formularze nie zostały zbudowane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cache wyczyściłem i niestety w niczym to nie pomogło. Rozumiem, że te pliki związane z tworzonymi modułami powinny pojawić się w apps/frontend/modules, natomiast katalog ten jest pusty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal nie wiem co z formularzami, ale miniemy to. Po Twoim poście na GL sprawdziłem problem, przeszukałem trac'a. Znalazłem parę propozycji do rozwiązania problemu, spojrzałem na Twoje ścieżki i zauważyłem dziwny sposób instalacji, chyba inaczej powinno to wyglądać.
|
|
|
![]()
|
|
W tej chwili zrobiłem w ten sposób, że ścieżki wyglądają następująco:
/var/www/jobeet/apps /var/www/jobeet/confg /var/www/jobeet/data /var/www/jobeet/lib .... O ile taki sposób na Windows zadziałał, na Ubuntu nadal otrzymuję ten sam błąd co poprzednio. Wirtualny host dodany w sposób: <VirtualHost jobeet.local:80> DocumentRoot "C:/wamp/www/jobeet/web" DirectoryIndex index.php ServerName jobeet.local <Directory "c:/wamp/www/jobeet/web"> AllowOverride All Allow from All </Directory> Alias /sf "c:/wamp/www/jobeet/data/web/sf" <Directory "c:/wamp/www/jobeet/data/web/sf"> AllowOverride All Allow from All </Directory> </VirtualHost> i reszta to domyślna budowa pliku z /etc/apache2/sites-available/default ------------ Tak jak powiedziałeś destroyerr, problem leżał w nieprawidłowych ścieżkach. Zastanawia mnie tylko, jakim cudem ruszyło to na Windowsie? Zrobiłem prawie idealnie tak jak w jobeet - w C:\wamp\www utworzyłem projekt "jobeet", w nim natomiast lib/vendor i tam dopiero wrzuciłem pobrane z SVN symfony. I działa, chociaż nie wiem dlaczego poprzednio miał z tym problem? Ten post edytował shreeve 4.08.2010, 20:13:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 03:43 |