![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mam taka instrukcje ->
problem polega na tym że gdy wstawiam np w echo w style dany kolor powoduje przy wyświetleniu strony niewidzialny znacznik BR. znalazłem na google -> "Po napotkaniu prawdziwej wartości 'case', a bez instrukcji przerywającej 'break', .... Separatorem rekordów jest jest znak nowego wiersza, niewidzialny i .... echo 'Końcowa pozycja wskaźnika w pliku wynosi '.ftell($fp); echo '<br />' ..." ale wydaje mi się że wszystko jest poprawnie.. Ten post edytował QoooQ 29.07.2010, 00:08:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie: po co Ci do tego switch? To służy do podzielenia dużego kodu na sekcje, a nie tworzenia jakiegoś modelu danych czy pokrętnej logiki. U Ciebie wystarczy:
Co do reszty to musisz dać więcej kodu, bo obecna próbka nie wróży rewelacji (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na ogól case wykorzystuje i tym razem stosuje.. nigdy nie miałem takiego przypadku... w źródle strony nie widać aby wstawiał BR lub co kolwiek innego a wizualnie wygląda tak jakby wstawiane były <br>...
ale wrzucę Twój kod w funkcje i zobaczymy jak się to skończy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) hmm zapomniałem.. nie chce dawać takiego kodu jak ty dałes z racji tego że dla każdego case mam kilkanaście zmiennych i dla mniej bardziej przejrzyste jest zastosowanie switcha .. niż tablicy wielo wymiarowej . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż to online i napisz w czym problem, bo <br/> sam się nie wyczaruje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ty nie tworzysz czasami swgo rodzaju systemu szablonow/skorek? Bo jesli tak to switch tutaj ma takie zastosowanie jak karaoke dla slepych.
Powiedz najlepiej jakie "kilkanascie zmiennych" przypisujesz w switchu, bo moze jest inne wyjscie. Co tworzysz? "...Quo Vadis Domine.." ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie lepiej w bazie mysql trzymac "rangi" i wszystkie przywileje z dana "ranga" zwiazane, a tylko ID rangi przypisywac do danego klanu/gracza?
Bylo by prosciej-lepiej-szybciej-latwiej. Chyba ze czegos tutaj nie rozumiem. |
|
|
![]()
|
|
No sorry jak wolisz, ale wiekszosc, jak nie wszyscy, system rang/przywilejow trzymaja w bazie i nie obciazysz tym znaczaco sql'a...serio.
Ale jesli wolisz przy kazdej drobnej zmianie poprawiac kazdy plik, w ktorym masz ustawienia danej rangi, to nic mi do tego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) EDIT: To moze $wiadomosc['grade'] nie jest wczesniej przypisane do $grade? Ten post edytował kapuch 29.07.2010, 00:02:36 |
|
|
![]()
|
|
właśnie po to zrobiłem 1 case żeby tylko includować w danej podstronie i wstawiac wartość (do tej pory w każdym pliku miałem oddzielny kod) . a po 2 co najważniejsze zmieniłem format na UTF -8 bez boom i pomogło (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ale nadal twierdze, ze lepiej sobie odrazu zrobic rangi w mysql, bo jak gra ci sie rozrosnie i bedziesz mial wiecej zmiennych,bajerow etc. przypisanych do danej rangi, to latwiej ci bedzie tym manipulowan z poziomu sql'a, chocby panel admina i mozliwosc zmiany/przypisania rangi pod danego usera.
Ale jesli wolisz tak jak masz, to tak jak pisalem - nic mi do tego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam Trza isc spac, bo juz mi sie klawisze myla (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 21:34 |