![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 3 Dołączył: 20.04.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z wyświetlaniem nazwy kategorii Moja baza wygląda tak: Cytat Kategorie id INT(9) pozycja INT(3) nazwa VARCHAR(255) widocznosc ENUM('tak', 'nie') default 'tak' typ ENUM('wklejki', 'prezenty', 'pionowekomentarze', 'opisy'); Cytat Wklejki id INT(9) tytul VARCHAR(255) kategoria_id INT(2) odslony INT(7) pobrania INT(7) nowosc ENUM('tak', 'nie') default 'tak' data_dodania VARCHAR(17) Próbuję pobrać w jednym zapytaniu wszystkie dane o wklejkach oraz nazwę kategorii, mam jednak problem z wyświetlaniem samej nazwy kategorii. Robię to w taki sposób :
niestety próbowałem kilka różnych metod i nie wiemw jaki sposób przed wyciągnieciem danych zrobić zapytanie. Proszę o pomoc doświadczonych kolegów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował cojack 27.07.2010, 12:21:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 3 Dołączył: 20.04.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, otóż faktycznie to działa i robiłem podobnym sposobem ale mam 5 wyników do wyświetlenia i gdy próbuję wyświetlić nazwę kategorii to wyświetla 4 wyniki. I tak z każdą inną kategorią ucina 1 rekord.
Wydaje mi się że zrobiłem błąd w zapytaniu, może ktoś pomoże? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:58 |