![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założyłem już podobny temat w innym dziale, jednak nie uzyskałem odpowiedzi, a nie mogę go tam edytować.
Może źle się wyraziłem. Chodzi mi o uzyskanie efektu pojawiania się "menu" np. diva po kliknięciu na jakiś link, jak kliknę go jeszcze raz to div zostanie ukryty, lub jeśli kliknę (gdy jest otwarty) w dowolną cześć ekranu strony to zostanie on ukryty. Jako przykład mogę podać główną stronę google, zakładka u góry "więcej" oraz menu na facebooku "konto". Jeśli jest to naruszenie regulaminu prosiłbym o skasowanie tego tematu. Jednak zależy mi na nakierowaniu czego konkretnie mam szukać. Pod hasłem "menu rozwijane" owszem są takie motywy, jednak nie są one zamykane poprzez kilknięcie w dowolną cześć strony po otworzeniu. I właśnie nie wiem jak taki mechanizm uzyskać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 10 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
t4keda - zrobiłem już takie menu dawno, chodzi mi tylko i wyłącznie o motyw jak je zamknąć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 10 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, nie zwróciłem uwagi że nie ma chowania.
No, to może coś takiego. Jak masz swój kod:
to jeśli chcesz mieć ukryte wszystkie poprzez ponowne kliknięcie w aktywny, to trzeba sprawdzić czy kliknięty element jest aktywny czy nie:
Nie jestem pewien czy to jest dobrze, ale może przynajmniej pomoże ci w dojściu do rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie w trakcie sprawdzenia jest 'block', wypadałoby dodać do body onclick:
Jednak to w ogóle nie działa. Jeśli zamienię to na setAtribute, wtedy zaskoczy to dopiero za 2 razem gdy zamknę i otworzę menu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałeś w google ? btw http://www.dhtmlgoodies.com/scripts/menu-f...o-menu-bar.html jeśli nie to password na google slider menu pozdrawiam .
Ten post edytował krzysztof_kf 25.07.2010, 10:05:55 |
|
|
![]()
|
|
krzysztof_kf - szukałem, jednak żaden z przykładów nie pokazywał jak schować to co zostało pokazane po kliknięciu w dowolny obszar. slider menu, skłania się tylko i wyłącznie do wysunięcia jakiegoś elementu poprzez kliknięcie w konkretny link, a potem jego schowanie w ten sam sposób, jest to też nawiązanie do akordeonu. Link który podałeś prowadzi do przykładów które wykorzystują własną DUŻĄ bibliotekę i w ogóle nie pokazują tego co chce uzyskać.
Powtórzę bo może dalsze rzędy nie dosłyszały... Chciałbym uzyskać efekt zamykania menu, (które wcześniej otworzyłem klikając w link) na zasadzie kliknięcia w dowolny obszar strony. Przykład google.pl "więcej" u góry. Ten post edytował !*! 25.07.2010, 10:43:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostszy sposób:
Kod www.google.pl -> pokaż źródło Pogmeraj to firebugiem w FF. Ten post edytował thomson89 25.07.2010, 10:53:38 |
|
|
![]()
|
|
A wiesz że oni mają własną bibliotekę która jest "skompresowana"? Trochę trudno z niej wyłapać cały mechanizm. Tak samo jak z każdego innego projektu który jest bardziej rozbudowany np. facebook bo tam też to działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kliknij w link w moim poprzednim poście masz tam pierwsze menu podobne do menu co posiada google czyli więcej czyli po rozwinięciu menu o nazwie więcej klikasz w dowolny obszar strony i się zamyka tak tak samo jak w przypadku google i tak samo jest w moim poprzednim poście jeśli nie chodzi o to ci zapoznaj się z tym tematem Jak poprawnie zadać pytanie
Ten post edytował krzysztof_kf 25.07.2010, 11:01:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dać do body, akcje onclick która to ukryje.
|
|
|
![]()
|
|
krzysztof_kf
1. Przeczytaj to jeszcze raz, zanim coś napiszesz. 2. Podałeś przykład który działa na pół gwizdka i w dodatku jest kobyłą. Patrząc w źródło tego skryptu, nie znalazłem niczego co mogłoby mnie nakierować na rozwiązanie swojego problemu. thomson89 - próbowałem jednak ta akcja wykonywana jest dopiero za drugim razem gdy kilknę w menu. Nie podam tego parametru przy ładowaniu stony, bo niby jak otworzę coś co ma być zamknięte. |
|
|
![]()
|
|
A da się porównywać obiekty?
np masz swoje menu id="menu", a każdy inny kontener ma inne id więc czy:
pozostaje kwestia wywołania funkcji lub jakiegoś innego odpalenia kodu. Coś takiego ma wogóle sens? Ten post edytował t4keda 26.07.2010, 10:07:20 |
|
|
![]()
|
|
Struktura wygląda tak:
I chodzi o ukrycie listy UL gdy jest ona widoczne (display:block) w przypadku gdy kilkne poza jej obszarem, na stronie w dowolnym miejscu. Właśnie nie wiem co mam dodać tzn. jak dodać do body taką opcje. Link do formy obecnej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:53 |