![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest funkcja która daje możliwość przewinięcia pliiku do danej linijki i tam dopisania danych
![]() np mam plik: Ten post edytował tofik1778983 23.07.2010, 16:07:31 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 12 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej:
- pobierz linie pliku do tablicy (np. poprzez file) - dodaj w odpowiednim miejscu wpis do tablicy - zapisz dane do pliku (implode na tablicy i file_put_contents) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat - pobierz linie pliku do tablicy (np. poprzez file) Jasne, będzie miał plik 200 MiB, to też? Marnujesz pamięć. Rozwiązanie:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki erix tak myślałem żeby coś pokombinować z plikami tmp i zliczaniem linii..
Pliki będą mieć kilka mb.. A funkcją fseek() dało by się np: przewinąć plik rewind() na początek potem fseek() przewinąć kawałek pliku do danego miejsca (linii) i zacząć dopisywać od podanego miejsca ![]() Ten post edytował tofik1778983 23.07.2010, 16:42:14 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie, bo nadpiszesz wtedy istniejącą zawartość.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 12 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne, będzie miał plik 200 MiB, to też? Wyobraź sobie, że nie. Nawet pisząc odpowiedź o tym pomyślałem i użyłem określenia - najprościej, ale najwidoczniej nie zauważyłeś. Gwoli ścisłości - najprościej nie znaczy najwydajniej.Najprościej, nie znaczy również, że najlepiej. Można powiedzieć, że jest to najgorsza z możliwych dróg... Nigdzie nie napisałem, że to najlepsze wyjście, ale NAJPROSTSZE, najbardziej logiczne, intuicyjne, które jako pierwsze nasuwa się na myśl (przynajmniej mnie). Najpierw rozwiązujesz problem, potem analizujesz metodę i w razie potrzeby optymalizujesz czy też dochodzisz do wniosku, że da się to zrobić zupełnie inaczej.
Ten post edytował slightyboy 23.07.2010, 18:24:47 |
|
|
![]()
|
|
Najprościej, nie znaczy również, że najlepiej. Można powiedzieć, że jest to najgorsza z możliwych dróg...
|
|
![]()
|
|
Dobra jest panowie bez kłótni ;]
Problem rozwiązany działa jak się patrzy. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:26 |