![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Załóżmy, że mam folder fotografie i chcę, abym mógł wyświetlać z niego obrazki na stronie ale aby nikt nie mógł przeglądać folderu po wpisaniu adresu np www.mojastrona.pl/fotografie . Nie chcę, aby pokazywała się strona Index of /fotografie tylko albo informacja o zablokowaniu a już najlepiej by było, aby było przekierowanie na jakąś wybraną przeze mnie stronę. Domyślam się, że jak wpisze www.mojastrona.pl/fotografie/zdjecie.jpg to mu się pokaże, ale takie coś może być (a raczej musi, bo inaczej nie dałoby się wyświetlać na stronie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
Czy sprawa gdzie jest wykupiony hosting jest ważna czy nie? Nie chcę robić reklamy lub antyreklamy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale hosting jest płatny. Ten post edytował zonkerman 22.07.2010, 22:59:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby wyłączyć listowanie katalogu trzeba zmienić ustawienia serwera - więc to gdzie jest wykupiony hosting ma znaczenie. Najprościej jest to zrobić z poziomu pliku .htaccess - wystarczy dodać
Kod Options -Indexes Dla wybranego katalogu - więcej w Googleu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I ten plik ma być w głównym katalogu, gdzie znajduje się strona?
A masz może jakąś stronę, najlepiej po polsku, gdzieś wytłumaczone są polecenia do .htaccess jak i do mod_rewrite ? Ten post edytował zonkerman 22.07.2010, 23:22:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W google - htaccess eriz - blog naszego moderatora który temat htaccess przeanalizował doszczętnie. Co do Twojego pytana to w katalogu fotografie...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:26 |