Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [jQuery]Jak sprawdzic czy dana akcja została wykonana
djbarca

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Z jquery doczynienia mam od niedawna dlatego moj problem moze wydawac sie żenujacy ale z racji ze nie wiem nawet czego szukac zapytam tutaj.
Mam sobie taki slider dopasowany do mojej struktury html.

1. <script type="text/javascript">
  2. $(document).ready(function(){
  3. $(".miniBoxFooter a.showInfo").click(function(){
  4.  
  5. var idname = $(this).attr("id");
  6. $(".miniBoxMoreInfo:visible").slideUp("slow");
  7. $(this).toggleClass("active");
  8. $(".miniBoxMoreInfo#"+idname).slideToggle("slow");
  9. return false;
  10. });
  11. });
  12. </script>

w jaki sposob sprawdzic czy dany blok zostal rozwiniety. tzn mam np 3 bloki . klikam w a pierwszego drugiego pierwszego drugiego tak na zmiane i potem robi sie takie zapętlenie. Chcialbym zeby najpierw zostala wykonana akcja: slideUp a dopiero potem jak to sie wykona zeby uruchomilo sie slideToggle. w jaki sposob to zrobic?

edit:
Wiem juz chyba jak to zrobic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sprawdze ilosc elementow ktorych style.display; = none. Jesli bedzie rozna od 0 tzn ze nie bede mogl otwierac innych.

Ten post edytował djbarca 22.07.2010, 15:39:39
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
cojack

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Zacznij używać zwykłego js'a to nie będziesz miał z tym problemu, bo będziesz wiedział co robisz, a przy użyciu jquery to nie wiesz co się dzieje. W dodatku jak jesteś początkujący to zrozumieć co i jak, jakiego typu ma się obiekt, co jest tym obiektem wcale nie jest łatwo. Dlatego zachęcam Cie do używania PURE (z ang czysty) js.
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Człowieku, czy Ty wiesz, co Ty gadasz? Więcej czasu mu zejdzie na samodzielne zaimplementowanie metod, których to użył (slide, toggle, *class) niż na nauczenie się fw, a to drugie mu przyniesie więcej korzyści. Nie wspomnę już o wydajności; prześledź kod jQuery, to znajdziesz kilka ciekawych rzeczy, na które większość z nas w życiu by nie wpadła, a są istotne pod względem wydajności.

Cytat
w jaki sposob sprawdzic czy dany blok zostal rozwiniety. tzn mam np 3 bloki . klikam w a pierwszego drugiego pierwszego drugiego tak na zmiane i potem robi sie takie zapętlenie. Chcialbym zeby najpierw zostala wykonana akcja: slideUp a dopiero potem jak to sie wykona zeby uruchomilo sie slideToggle. w jaki sposob to zrobic?

Każda funkcja animacyjna jQuery, jako ostatni parametr, przyjmuje kod, który należy wykonać po zakończeniu animacji:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $(obj).slideUp('slow', function(){
  2. alert('oooo');
  3. })
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
+Quote Post
cojack

Ostrzeżenie: (20%)
X----

erix nie chce mi się kłócić.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:04