![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam banalny problem z tabelką. Tabelka wygląda bardzo klasycznie:
do tego klasyczny styl, aczkolwiek bez niczego szczególnego.
Problem: jeśli dane w komórce są zbyt duże do zaprezentowania, to olewane jest moje polecenie height: 25px i komórka zwiększa swoją wysokość. Jak temu zaradzić? Próbowałem overflow: hidden i nic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Szerokość trzyma odpowiednią. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sproboj max-height.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 3.11.2008 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tylko pamiętaj, że max-height działa praktycznie na wszystkich przeglądarkach prócz oczywiście IE (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabeli już to do siebie mają, że ciężko nad nimi zapanować. Też miałem kiedyś taki problem i jak dobrze pamiętam nie udało mi się na stałe zablokować wysokości i szerokości komórek (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:04 |