![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki skrypcik ktory dodaje rekord do amx_amxadmins i dziala ale nie moge zrobic aby skrypt dodawal takie samo "id" do drogiej tabeli
Powód edycji: [thek]: nie ten tag bbcode!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A chociaż gdziekolwiek pobierasz sobie jakie id dostał tenże nowy rekord w pierwszej tabeli? Bo ja nie widzę...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiesz mi jak to zrobic bo ja zielony w tym temacie jestem
![]() doczytalem ze przez mysql_insert_id(). Ale kompletnie nie wiem jak tego uzyc. Mecze sie z tym 3 godzini juz albo i wiecej, ![]() Ten post edytował PimP517 21.07.2010, 23:52:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale poco masz pobierac id z poprzedniego insertu skoro id insertujesz takie samo ze zmiennej $id, tak ? o to id Ci chodzi czy o cos innego, bo jezeli o to to musi byc takie same.
ps. po co robisz kropke po $message skoro wczesniej jej nigdzie nie ma ? |
|
|
![]()
|
|
Ale do bazy "amx_serwer_admins" dodaje mi ID=0 za kazdym razem.
Zroblilem cos takiego
Teraz mi dodaje ID=1 Ten post edytował PimP517 22.07.2010, 08:52:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie w strukturze bazy danych pole z tabeli amx_amxadmins nie ma zaznaczonego Autoincrement
i wtedy nie podajesz w zapytaniu tego $LastID Cytat $querya = "INSERT INTO `amx_admins_servers` (admin_id, server_id, custom_flags, use_static_bantime) VALUES ( '$LastID','4','a','no')"; tylko Kod $querya = "INSERT INTO `amx_admins_servers` (admin_id, server_id, custom_flags, use_static_bantime) VALUES ( '','4','a','no')"; a dopiero później jeżeli chcesz dodać to ostatnie id do jakiejś innej tabeli używasz Kod $id = mysqli_insert_id($con); gdzie $id to bedzie własnie to lastid; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 11:11 |