![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
poszukuję informacji na temat pracy w IT w województwie zachodniopomorskim, a konkretnie interesuje mnie miasto Koszalin lub Słupsk. Czy ktoś się może wypowiedzieć na temat zapotrzebowania informatyków w tym regionie i ewentualnych zarobkach ? Zarówno jeśli chodzi o programowanie i administracja. Proszę też o info, jeśli macie, jak tam się przedstawia branża SEO / SEM. Dzięki. -------------------- Ukrywanie IP - bramka proxy - anonimowe surfowanie w Internecie. Zapraszam także na stronę Cyfrowy Polsat - czyli informacje o platformie telewizyjnej Polsat Cyfrowy
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja słyszałem ze w Koszalinie potrzeba 2,5 informatyka na m2 a w Słuspku wacha się w granica 2-3 informatyków w zależności o dzielnicy.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytałem (na) poważn(i)e osoby, które mogą coś powiedzieć w tej kwestii, np. osób szukających pracy w tym regionie, bo oni powinni być dobrze zorientowani w rynku IT w tym regionie oraz firmy / osoby rekrutujące, jak dużo osób się zgłasza i jakich zarobków można się spodziewać.
-------------------- Ukrywanie IP - bramka proxy - anonimowe surfowanie w Internecie. Zapraszam także na stronę Cyfrowy Polsat - czyli informacje o platformie telewizyjnej Polsat Cyfrowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego jakich zarobkow sie spodziewac nikt Ci nie na napisze.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Być może konkretnych zarobków nikt nie powie, ale może ogólnie ktoś się wypowie na ten temat
![]() -------------------- Ukrywanie IP - bramka proxy - anonimowe surfowanie w Internecie. Zapraszam także na stronę Cyfrowy Polsat - czyli informacje o platformie telewizyjnej Polsat Cyfrowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
To ja niekonkretnie sie wypowiem ze mozesz sie spodziewac zarobkow
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 2009 w zachodniopomorskim można było zarobić około 93% średniej krajowej, średnie zarobki informatyków w 2010 to (pi raz drzwi) dla programisty 4600 a administratora baz danych 5500, zatem możesz liczyć odpowiednio na 4280 i 5120. Do wzoru na przyszłą pensję należy też dodać: liczbę mieszkańców w mieście, rozmiar firmy, skąd pochodzi jej kapitał (polska/zagranica) oraz uwzględnić Twój wiek, wykształcenie, wygląd, doświadczenie, lokalną sytuację na rynku pracy, pi + drzwi oraz zwykły fart. Zatem wychodzi gdzieś między 1500 brutto (stażysta w hardware) a 7-8 tys. brutto (doświadczony programista w dużej korporacji).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:44 |