![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w jaki sposób mogę przerzucać wyrazy krótsze niż np 4 znaki do nowej Lini chodzi o to żeby linia tekstu nie kończyła się krótkim wyrazem.
Z góry dzięki za radę. -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
? -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety to nie zda egzaminu bardziej chodziło mi o js mam diva a w nim tekst ostatni wyraz wyświetlany w danej linii nie może być krótszy niż 4 znaki
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystamy z gotowca:
kod funkcji za: http://phpjs.org/functions/explode:396 Ten post edytował darko 18.07.2010, 18:35:41 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
dałeś mi to samo rozwiązanie tylko że teraz w js może lepiej uściśnie o co chodzi jest formularz zainstalowany tinyMce ktoś sobie wprowadza tekst który ma się wyświetlić na stronie i chodzi o to że teraz jak jest akapit w nim powiedzmy 5 linijek tekstu to zdarza się tak że linia kończy się powiedzmy literą "i" a tak nie powinno być w Wordzie funkcja o która mi chodzi nazywa się jeśli dobrze pamiętam "Wszy i wdowy" polega na tym że właśnie takie krótkie wyrazy są przerzucane do nowej Lini.
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 16:26 |