![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto kod:
U mnie na kompie działa pod IE, FF, i Operą ale na moim laptopie pod mozilla już nie działa... tzn. działa ale jak się wpierw wejdzie w dany link, to jest OnMouse w innym przypadku nie ma (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Mam dużo grafik ktore mają ten efekt i jest to irytujące jeśli na jednym kompie działa a na drugim już nie ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze zamiasy onMouseOver skorzystaj z CSS jesli sytuacja to umozliwia:
Kod img#home{
background:url('/images/example.jpg'); width:100px; height:30px; } img#home:hover{ background:url('/images/example_hover.jpg'); } Ten post edytował *OuTSideR* 17.07.2010, 17:03:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze zamiasy onMouseOver skorzystaj z CSS jesli sytuacja to umozliwia: Kod img#home{ background:url('/images/example.jpg'); width:100px; height:30px; } img#home:hover{ background:url('/images/example_hover.jpg'); } Musiałbym robić około 50 klas (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po przecinku mozesz dawac preferencje dla obrazkow
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinno wygladac to tak, ze zamiast Home.src -> this.src (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
A jak chcesz odwolac sie do innego elementu, niz ten z ktorego wywolywane jest zdarzenie to: getElementById('Home')... Ten post edytował kapuch 19.07.2010, 14:24:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinno wygladac to tak, ze zamiast Home.src -> this.src (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) tak z tego co pamiętam to tylko IE jest na tyle głupi, żeby 'Home.src' odebrał jako 'document.getElementById("Home").src', dlatego dziwi mnie takie zachowanie zamień to na wersję, którą podał ~kapuch (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:55 |