![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem sobie formularz w php i chcę, aby po wysłaniu nie usuwało treści z pól. Da się to zrobić za pomocą js? Jeżeli nie to czego użyć w php? Sesji?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie sesji. Po wysłaniu forma przypisujesz POSTy ( czy czym tam ślesz ) do zmiennych sesyjnych i jeżeli po poprawnym wysłaniu forma przekierowujesz z powrotem na niego to w tym momencie wypełnij inputy tymi zmiennymi.
Ten post edytował john_doe 14.07.2010, 07:20:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Niekoniecznie sesja john
![]() Ja sam bazujące na tym pomyśle formularze robię, tylko mam nieco bardziej to rozbudowane. Jednak sama idea jest identyczna - to co dostajesz z POST wrzuć jako value do input. Z innymi jest podobnie, tyle że to co z POST w textarea wstawia się między znacznikami, a dla select ustawia się znacznik selected, zaś checkbox i radio mają ustawiany checked. To co podałeś z sesją jest jednak jak najbardziej przydatne gdy mamy do czynienia z formularzami wielopoziomowymi. Tam sesja jest już niemal nieodzowna, by nie przerzucać tego co było do tej pory jako inputy typu hidden. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki bardzo koledzy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po uruchomieniu skryptu zmienne sesyjne nie są ustawione to:
wyrzuca błąd. Jakie są więc propozycje ,aby błąd nie występował? Czy tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście proponuję:
Jeżeli jest ustawiona zmienna to ją wyświetla, a jeżeli nie to wyświetla '', czyli nic:) Ten post edytował bastard13 14.07.2010, 19:59:47 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:54 |