![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Znalazłem prosty skrypt rejestracji który przerobiłem według własnych potrzeb. Teraz kombinuję, ale za chiny wykombinować nie umiem jak podpiąć pod mój skrypt logowanie z kont utworzonych z tej rejestracji.
Oto kod pod który chcę podpiąć logowanie:
A oto skrypt rejestracji:
Czy mógł by mi ktoś z tym pomóc? Z góry dziękuję, pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował arafat 9.07.2010, 12:13:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy logowaniu dajesz 2 pola . login , haslo następnie wysyłasz formularzem dane do podstrony np x.php . tam są odbierane dane następnie jest zapytanie SELECT login = $login_z_formularza and haslo = $haslo_z_formularza. jeżeli funkcja mysql_num_rows zwróci wartośc 1 oznacza że dane są prawidłowe i wywołuje się kod odpowiedzialny za zalogowanie czyli np $_SESSION['log'] = 1
jeśli funkcja zwróci nam wartość 0 tzn że login/hasło jest złe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego, ale za nic nie mogę tego rozgryźć dlaczego nie działa. Ciągle mi wywala
Oto kod tego co zrobiłem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 1.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj w cfg.php, a później sprawdź czy nie masz za dużo else...
Ten post edytował ixpack 9.07.2010, 17:55:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 1.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj w cfg.php, a później sprawdź czy nie masz za dużo else... eee? Napisałem wyżej z czym jest problem. Funkcja wygląda include() a nie include. Zauważyłem jeszcze:
Ten post edytował H4eX 9.07.2010, 17:59:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@H4eX - ogólnie w kodzie ma dużo "literówek"... Ale to forum to chyba nie parser, każdy musi przez to przejść, pomęczyć się, poszukać ; ' " { } ( ) ... itd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, oj do okulisty marsz!
Nie ma średnika na końcu @EDIT Widzę, że ktoś mnie uprzedził (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował muk4 9.07.2010, 18:14:55 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję Wam bardzo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Niby takie małe błędy, a takich problemów mogą przysporzyć (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Jak to mówią, człowiek uczy się na błędach (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jeszcze raz dziękuję za pomoc, Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:30 |