![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam skryptu PHP, który kopiuje wybraną stronę WWW na nasz komputer, aby mogła być przeglądana w trybie offline. Szukałem bardzo długo, ale niczego takiego nie znalazłem. Proszę o pomoc
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętam, że wiele lat temu, gdy nie posiadałem stałego łącza i mogłem korzystać z sieci jedynie w szkole to wykorzystywałem do tych celów program Teleport Pro
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, znam ten program, ale w tym rzecz, że potrzebuje do projektu takie coś w php.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat że potrzebuje do projektu takie coś w php. To napisz sobie sam takiego pajączka, to nie ciężkie. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za podpowiedź. Próbowałem korzystać z tej klasy, ale w najlepszym wypadku zapisywało mi tylko jeden plik który wpisałem :/
Znalazłem jeszcze funkcje kopiującą foldery, dorobiłem do niej formularz, ale niestety nie działa gdy chcę zapisać konkretną stronę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak z ciekawości - czy to ma również zapisywać wszystkie grafiki, pliki flash, reklamy, i inne multimedia związane ze stroną?
Robić to dokładnie jak teleport?? PHP: wczytać stronę - sprawdzić, do czego są odnośniki w kodzie (img, js, flash, css itp. itd.) pobrać znalezione pliki, podmienić w kodzie adresy do tych plików na lokalne - gotowe. IMHO - PHP jest w stanie to zrobić, ale jest to raczej bardzo niedobrany język do takiego zadania - ale ja się mało znam, więc wyrażam tylko swoją opinię. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:12 |