![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworze sobie taki systemik newsow w oparciu o mysql. No i dla testu wygenerowalem sobie newsa "Lorem ipsum" od dlugosci 12 000 słów, i niestety nie wyswietla mi na stronie calosci tego newsa, ucina na kilkadziesiat slow przed koncem. Nie wiem czy to sa jakies ograniczenia w PHP, czy moze w MySQL. W bazie mam ustawiona tresc newsa jako Text (bez maksymalnej ilosci znakow). Czy wie ktos, czemu sie tak dzieje i jak temu zaradzic? Bo kto wie, moze bede mial kiedys wene i nasmaruje te 12 000 slow, a skrypt moje dzielo mi przykroci (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ok zobaczylem czy recznie poprzez phpmyadmin mi doda 12 000 wyrazow i mam taki komunikat: Cytat Dodane rekordy: 1 Identyfikator dodanego rekordu: 5 Warning: #1265 Data truncated for column 'tresc' at row 1 Ale newsa dodaje tyle ze ucietego. Edytuje, poniewaz dalem sobie z tym rade poprzez zmiane typu Text na LongText, ale teraz nasuwa mi sie pytanie, czy uzywanie takiego typu dla tresci newsa jest wlasciwe? Czy uzyc innego typu? Ten post edytował kaźmirz 8.07.2010, 20:20:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:48 |