![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz polami input text, input radio, input select. Chcę zrobić coś takiego aby użytkownik po wypełnieniu i przesłaniu formularza kiedy się cofnie strzałką w przeglądarce widział poprzednio wpisane wartości.
Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać JS, php, sesje ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było całkiem niedawno na forum - użyj wyszukiwarki.
Wszystko było oparte na sesjach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie muszą to być sesje, może być np.
Kod <input name="asd" type="text" value="<?php echo $_POST['asd']; ?>" />
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety nie działa. Formularz mam w pliku formularz.php a dane przesyłam do index.php w obydwu plikach na samym początku dałem session_start(); w pliku index dałem:
żeby dać dane z POST do sesji, po kliknięciu strzałki wstecz wywala mi jakieś wartości undefined W formularzu (formularz.php) mam dane wyświetlane tak:
Heh już działa miałem w jednym z plików js czyszczenie elementów formularza i to przyczyna dlaczego mi nie wyświetlał danych. Tylko teraz jak to zrobić dla przycisków radio aby po naciśnięciu przez usera przycisku wstecz wracał do formularza z odpowiednio zaznaczonym przyciskiem ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz sobie do odpowiedniej zmiennej 'checked="checked"' i potem to dodaj do inputa w formularzu.
Ten post edytował muk4 8.07.2010, 12:22:10 |
|
|
![]()
|
|
Hmm muk4 nie kapuję za bardzo tego co napisałeś. Może jeszcze raz opiszę bardziej szczegółowo co wykombinowałem:
po session_start() w pliku formularz.php dałem:
To jest jednak źle bo $_SESSION['zolodek'] nie przekazuje żadnej wartości. Pole formularza wygląda tak:
Więc problemem jest aby z sesji odczytać zawartość wcześniej klikniętego pola radio a następnie odpowiednie pole radio wyświetlić. |
|
|
![]()
|
|
Ja napisałem takie coś:
Ten post edytował muk4 8.07.2010, 13:47:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:28 |