![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 11 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Natrafiłem na mały problem przy budowie strony - po kliknięciu na kotwicę (z odnośnikiem do punktu na stronie -> #cokolwiek, przenosi do elementu o id cokolwiek) przechodzi mi do owego elementu, ale przy okazji "ucina" prawie cala stronę - aż do elementu. Nie powiem - zgłupiałem. Prawdopodobnie błąd leży po stronie CSS, w tym wypadku: overflow: hidden. Podaję fragmenty kodu: CSS:
======================== HTML:
======================== Link do strony -> http://designgroup.nazwa.pl/PAC/sales.html Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem w czym problem. Tak działają kotwice. Robisz #link i przenosi Cię do miejsca na stronie w którym jest np <div id="link">, i zawsze znajduje się u samej góry strony ten div.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 11 Dołączył: 24.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej chwili działa, gdyż zmieniłem nieco wpisy w pliku style.css.
Pozostaje tylko problem wysokości warstwy o nazwie content, kiedy warstwa left ma wysokość większą niż 450px. Poprzednim razem regułka:
wyrównywała w pionie powyższe warstwy, ale musiałem ją usunąć ze względu na kotwice, które "ucinały" stronę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:56 |