![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiecie, więc pokaże to tak
mam taką strukturę katalogów: [includes] [config] [plugins] [script] i teraz aby dostać się z folderu script do folderu config w html robię to tak: a jeśli chciałbym robić coś takiego w php np. do funkcji require lub include to co muszę zrobić? Taka metoda nie działa, nie działa też opcja jechania ze ścieżką od samego dysku (C:\...). Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 3.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php powinna zadziałać taka forma:
lub jesli ta nie zadziała to próbuj tak:
ogolnie: ../ oznacza jeden katalog wyzej ../../oznacza 2 katalogi w hierarchi wyzej ./ odnosi sie do katalogów w obecnym katalogu Sprawdź czy nie masz literówek oraz (zdarzyło mi się kiedyś) czy katalogi są z małych liter pisane |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@UP
Wyprzedził (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ../ cofa o jeden poziom do góry więc jeśli jesteś w: | includes |- folder1 |-- folder2 |--- skrypt1.php i chcesz includować plik znajdujący się w folderze /includes to robisz
Ten post edytował muk4 3.07.2010, 18:51:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:44 |