![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie.
Spotkalem sie z kilkoma skryptami js, ktore otwieraja okienko (window.open zapewne) z terscia, ktora jest ladowana tak jakby z pamieci (w locie). Normalnie w window.open podaje sie strone, ktora ma sie w tym okienku wyswietlic, ale w tym przypadku jest tak, ze to okienko ma w adresie plik index.php, czyli moj glowny plik strony, a mimo tego wyswietlane jest tam info o autorze skryptu, ktory do tej strony dodalem - jak to sie robi? Dodam, ze probowalem podejrzec zrodlo, ale ten skrypt jest jakos zakodowany/spakowany, tak ze nie ma szans dojsc do tego. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
zapewne chodzi ci o coś takiego jak modalbox. window.open() otwiera nowe okienko przegladarki, a to nieładnie wygląda.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapewne chodzi ci o coś takiego jak modalbox. window.open() otwiera nowe okienko przegladarki, a to nieładnie wygląda. Tak to wiem, ale chodzi mi wlasnie o window.open i wcale to tak zle nie wyglada. Ale juz nie o to chodzi, czy to jest piekne, czy brzydkie, tylko powiedz mi jak otworzyc takie okno, aby w adresie byl glowny plik wywolujacy (z tym skryptem), ale w tresci bylo cos innego? Pewnie ze moge przygotowac osobny plik z trescia, jaka chce w oknie, ale to jest proste, chodzi mi wlasnie o tresc ladowana w locie... Ten post edytował kapuch 28.06.2010, 20:56:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jeżeli Cię dobrze zrozumiałem to możesz dać np. ?window=ok do urla i sprawdzać w indexie czy istnieje.
|
|
|
![]()
|
|
jeżeli Cię dobrze zrozumiałem to możesz dać np. ?window=ok do urla i sprawdzać w indexie czy istnieje. Zapewne dobrze mnie rozumiesz, sam myslalem o tym, ale w tym skrypcie co mam, jest goly adres, bez zmiennych get. Myslalem o post, ale przeciez to okno jest uruchamiane zwyklym onclick, wiec postem tego nie przesle, a ajax takze odpada, bo nie mam dolaczanej biblioteki ajaxa do dokumentu. Jakos to jest robione przez funkcje, ale nie mam pojecia jak... |
|
|
![]()
|
|
nie potrzebujesz biblioteki ajaxa dołączać bo możesz taką funkcje sam napisać. Może będzie mi łatwiej pomóc jak powiesz co chcesz mieć w tym okienku, bo może da rade nowy div i prosta funkcja w js
|
|
|
![]()
|
|
nie potrzebujesz biblioteki ajaxa dołączać bo możesz taką funkcje sam napisać. Może będzie mi łatwiej pomóc jak powiesz co chcesz mieć w tym okienku, bo może da rade nowy div i prosta funkcja w js Chodzi o to aby otworzylo sie nowe okienko o okreslonych rozmiarach z np trescia "Witam" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale zeby to nie byl jakis osobny plik z napisem WITAM. pozdro |
|
|
![]()
|
|
no to bardzo prosto.
to dodajesz do strony to do stylu, i jeszcze pozostaje wywołanie tego Jak to wszystko ładnie poustawiasz to powinno być elegancko (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Problem w tym ze to jest nowe okno firefoxa, otwierane zapewne window.open() (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Kurde chyba sie upre i jakos ten kod rozszyfruje, bo to fajna sprawa z tym. To okienko jest tak sprytnie zrobione, ze nie da sie znalesc nawet jego tresci. Nie chodzi mi o to, ze chce ja zmienic, aby przypisac sobie autorstwo, bron Boze, ale o to, zeby swoje skrypty tez tak robic, taki znak "?" i info o autorze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie jest to robione w css, ani divem, tylko to jest okienko przegladarki z trescia, ktorej nie ma ani w index, ani nigdzie indziej, tym bardziej ze w adresie tego okienka widnieje index.php, czyli glowny plik mojej strony, a w nim na milion % nie ma tej tresci (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) PS. Moge zarzucic tym skryptem js, w ktorym na 99,999% jest wywolywane to okno, ale nie wiem czy to legalne, a poza tym ten skrypt jest nieczytelny wrecz. Ten post edytował kapuch 28.06.2010, 23:49:18 |
|
|
![]()
|
|
jak uważasz, a jeżeli nie skrypt to pokaż działanie takiego kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Ok jutro postaram sie wrzucic calosc na jakis darmowy serwer i wtedy zobaczysz o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Pozdrawiam EDIT: Dzisiaj juz nie mam sil, troche sie zasiedzialem, a o 5 pobudka :] Ten post edytował kapuch 29.06.2010, 00:26:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:18 |