![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z wykorzystaniem biblioteki cURL. Chcę pobrać wartość DIV'a (a potem h2 i anchor) oznaczonego w taki sposób: Potrzebuję z tego wybrać jedynie wartość "Aneta R". Oczywiście to jest zewnętrzna strona. Skrypt ma to pobrać do siebie na localhost. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Między innymi właśnie po to napisałem ten temat, czyli proszę o pomoc również w tym zakresie. Opanowanie wyrażeń regularnych do takiego zadania zajmie mi zbyt dużo czasu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że w wyniku mogą zawierać się tylko duże i małe literki ? Jeśli tak to sprawdź to:
Ten post edytował amii 27.06.2010, 11:45:36 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Hm... jakoś nie dostaję nic z tej funkcji. Jaki dostajesz wynik po preg_match'u?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ktoś tu chyba zapomniał o pobraniu tej strony cURL-em najpierw, aktualnie skanujesz ciąg "www.strona.pl"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Może wyglądam na głupka, ale czytać kod to ja też potrafię
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona to był tylko przykład
![]() curl_setopt($h, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); //ustawiasz żeby strona była zwraca w wyniku jako ciąg znaków $url = curl_exec($h); //i tu właśnie się to dzieje -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:17 |