![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zmieniłem serwer i skrypt nie działa na nowym serwerze. Jest to formularz do dodawania/edycji produktów. Przy edycji w formularzu nie pokazywało danych pobranych z bazy ale z tym sobie poradziłem przez $id=$_GET['id']; pobrane z url Ale dodawanie do bazy edytowanych nazw w polach już nie działa, to samo dodawanie nowych nie działa, nic nie dodaje. Link edytowania produktu: http://www.strona.pl/administracja/adm_pro...?id=405&c=e Na starym serwerze wszystko ładnie działało, a tutaj (serwer netart) zaczęły się problemy. Nie mogę dojść dlaczego. Po kolei sprawdzałem i chyba jest to problem w linijkach gdzie jest UPDATE i INSERT danych w bazie. W szczególności chodzi mi o edytowaniem if($c=="e") bo wtedy z dodawaniem sobie poradzę. Co może się zmienić w konfiguracji nowego serwera?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niestety żadnych błędów mi nie wyświetlało.
Jak to wszystko porozdzielałem czyli zapytanie do bazy było w innym pliku, to dane z formularza zapisane w zmiennej wyświetla mi zaraz przed zapytaniem, ale jak już ma je wpisać do bazy danych to już tego nie robi więc chyba problem tkwi w tym zapytaniu do bazy. Przypomnę, że zapytanie na starym serwerze działało dobrze a tutaj niestety już nie działa.
może to kwestia tej linijki? ale nie wiem co może być nie tak |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz tak:
Kod $res = mysql_query("UPDATE sk_prod SET nazwa='$nazwa', numer='$numer', opis='$opis', slowa='$slowa', cena='$cena', cena2='$cena2', nowosc='$nowosc', prom_tygodnia='$prom_tygodnia', czas_real='$czas_real', link='$link', link_tekst='$link_tekst' WHERE id='$id'");
|
|
|
![]()
|
|
no niestety nie działa, średnik dziwnie że tam jest, ale bez niego też nic nie działa, nie mam pojęcia co już z tym zrobić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Kod ".... WHERE id='$id' " Mniemam że id w bazie nie jest stringiem ? Zamień to na Kod "... WHERE id=$id" lub Kod " ... WHERE id=".$id Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl zapytania, potem wykonaj w phpMyAdmin'ie, wszystkie warunki obejmij warunkiem if(count($_POST)) {}, nie analizowałem kodu, ale wiesz co robi exit?
|
|
|
![]()
|
|
co do $id to jest to typ int.
żadna z proponowanych zmian $id nie działa. zapytania w phpMyAdminie działają, jak obejmuje to warunkiem if(count($_POST)) {} to w ogóle nie działają podstrony, wywala od razu do adm.php exit wiem co robi, ale tutaj skrypt nie jest przerywany bo są warunki if więc jeśli if($_POST['c']=="e") to wykonuje się to co jest w tym warunku a poprzednie są pomijane. Wcześniej te warunki wrzuciłem do osobnych plików i też nic nie działało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wypisz na początku
Kod var_dump($_POST) lub Kod print_r($_POST) zobaczymy co tam przekazujesz a jeszcze jedno, ten kod co podałeś to jest w admin_prod.php ? Ten post edytował fander 24.06.2010, 15:57:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:13 |